Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regija

Carrefour će ubrzati povezivanje Delte, Konzuma i Mercatora?

Carrefour
Arhiva VL
13.03.2010.
u 12:33

Ulaskom na tržište regije francuski trgovački lanac Carrefour će, osim jačanja konkurencije, dovesti i do okrupnjavanja tržišta te novih standarda u odnosu prema kupcima i dobavljačima, prenosi SEEbiz

Ulaskom na tržište regije francuski trgovački lanac Carrefour, osim jačanja konkurencije, dovesti će do okrupnjavanja tržišta i donijeti nove standarde u odnosu prema kupcima i dobavljačima, te u područjima marketinga i logistike, smatraju analitičari. Stručnjaci za trgovinu ocjenjuju da će se pozitivni efekti ulaska Carrefoura mjeriti po tome hoće li ispuniti obećanje o 95-postonom udjelu domaćih proizvoda na svojim policama, prenosi portal SEEbiz.eu.

Ivica Krešić, direktor u Odjelu za financijsko savjetovanje konzultantske kuće Deloitte Zagreb, kaže da će promjene na tržištu maloprodaje ulaskom Carrefoura biti značajne. Kompanija će najvjerojatnije donijeti i najbolje svjetske standarde u područjima marketinga, logistike, odnosa prema kupcima i dobavljačima, smatra Krešić. Tvrdi kako će Francuzi ubrzati okrupnjavanje tržišta u sektoru trgovine, ali ne vjeruje da će to mobilizirati tri najveća regionalna igrača - slovenski Mercator, Todorićev Konzum i Miškovićevu Deltu na povezivanje.

- Izglednije je okrupnjavanje kroz stvaranje nekoliko povezanih grupacija oko ova tri trgovačka lanca, te još oko nekih talijanskih, austrijskih i njemačkih lanaca. Primjer za to je nedavno preuzimanje Getroa od strane Mercatora. U svakom slučaju, prostora za dalju konsolidaciju ima i nema većih izgleda za dugoročni opstanak malih trgovaca ako se bar djelomično ne udruže u interesne grupacije s većim trgovcima u pogledu nabave i distribucije - naglašava Krešić, prema kojemu će se u svakoj od zemalja bivše države profilirati od pet do sedam većih maloprodajnih grupacija koje će voditi glavnu riječ i koje će zasigurno imati regionalnu, a ne samo nacionalnu prisutnost.

Ulazak Carrefoura na regionalno tržište također će promijeniti i odnose trgovaca prema distributerima i proizvođačima, prenosi SEEbiz.eu.

 

 

 

Komentara 3

MN
mnostvo
16:08 13.03.2010.

Kao i uvijek, analitičari Deloitte i SEEbiz su pogodili do jaja. Nevjerojatna sinergija internacionalnih i lokalnih iskustava u industriji pogodila je da Marinopoulos koji btw drži Marks & Spencer u miloj nam domovini, temeljem ugovora u drugim zemljama sondira teren za Carrefour. Treba za konzultantke usluge malo press-clippinga napraviti. Pitam Deloitte da li su ekipici javili kako Todo drži za jaja raznorazne nevažne vlade u RH? Ili samo puštaju isti pauverpoint koji su puštali Leclercu? Banda nekompetentna. Jedino gore od stranog retailera je njegov konzultant iz ciljane zemlje.

JA
jankoprekobrda
16:42 13.03.2010.

A sto tek kad jednog dana tamo osvane Tesco pa ih sve razbuca i razdrma

NE
NenadK
11:30 15.03.2010.

Imam samo jedno pitanje: U kojem roku budu plačali dobavljačima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije