Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Čačić: Neki kao da su očajni što pad BDP-a nije i 3,5 posto

– Imam dojam da su neki mediji i ekonomski analitičari očajni jer se nisu ostvarile njihove prognoze o padu BDP-a za 3,5 posto
01. lipnja 2012. u 10:19 285 komentara 3 prikaza
radimir Čačić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

– Imam dojam da su neki mediji i ekonomski analitičari očajni jer se nisu ostvarile njihove prognoze o padu BDP-a za 3,5 posto. Nesretni su i pitaju kako samo 1,3 posto. Pad bi bio i veći da nije bilo veće potrošnje. Očekujem da će u drugom kvartalu pad iznositi 2 posto jer to govori zdrav razum, a u trećem dolazi stabilizacija. U četvrtom ćemo već vidjeti jesmo li na dobrom putu, a ja vjerujem da jesmo – rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić na početku 16. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Sv. Martinu na Muri.

Ministar Gordan Maras pozvao je sve poduzetnike i obrtnike u savez za pokretanje gospodarstva i izlazak iz recesije. Iznio je jedan pozitivan pokazatelj: nakon četiri godine u prvih 6 mjeseci ove godine otvoreno je 300 obrta više nego što ih je zatvoreno.

Savjetovanje je otvorio predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je pozvao Vladu da pojednostavi poduzetnicima ishođenje dozvola i drugih papira, jer je put koji vodi do njih labirint, te da se počnu donositi odluke.

- Imamo diljem obale ruševne hotele iz kojih raste drveće i korov, ta imovina propada jer nitko o njoj ne odlučuje. To je problem upravljanja resursima i imovinom. Postoji strah od odlučivanja koji treba prevladati - kazao je Josipović, koji savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu vidi kao skup motivacije i optimizma. U Bruxellesu je, dodao je, vidio izvješće Europske komisije o stanju gospodarstva u europskim zemljama.

- Hrvatska ne bi bila među najgorima, što ohrabruje - kazao je Josipović. U Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji doputovali su i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić te ministri Slavko Linić i Tihomir Jakovina.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • INTERGALACTlCAL BRAINIAC:

    01.06.2012. u 13:26h AlanFord sve to nije neki veliki problem....problem su**********i od političara !

  • donquijote1:

    Nije nas Linić zadužio,namješteno mu je od strane HDZa da pude prisiljen reagirati..

  • marcellus:

    sposobni, s vizijom... a da nisu sposobni i da nemaju viziju pad bi bio i veći... *********, kog ti farbaš...