Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar HGK

Broj blokiranih tvrtki rastao u pet županija

Fina
Foto: Filip Kos/PIXSELL
14.05.2018.
u 00:20

Najveće smanjenje od 9,7% ostvareno je u Međimurskoj županiji

Broj blokiranih poslovnih subjekata na razini Hrvatske koncem ožujka, 2018., u odnosu na kraj prosinca 2017., smanjen je s 24.681 na 23.999, odnosno za 682 ili 2,8%.

Gledano po županijama, broj insolventnih poslovnih subjekata u tom je razdoblju smanjen u 16, a povećan u pet županija, priopćili su iz HGK.

Najveće smanjenje od 9,7% ostvareno je u Međimurskoj županiji, a najveće relativno povećanje od 8,3% ostvareno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Fina
1/10
  
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
05:35 14.05.2018.

Hrt hgk hrvatske sume hrvatske vode htz agencije fina bezpotrebna ministatstva vanjski poslovi neucinkovita predstavnistva po svijetu su takovi drustveni nametnici i zbog njih poslovoni subjekti dolaze u blokadu... ....svaki poslovni subjekt mora placati hrvatskim sumama doprinos ???? zbog cega ....

ST
stefj
02:08 14.05.2018.

To s blokiranima ići će gore, dolje dok se ne maknu uzroci, a to je veliki nameti na dug. Država je tu najveći problem sa svojim javnim bilježnicima, FINA-om, propisanim zateznim kamatama i sl. Nije normalno da dug od 50 lp može narasti na 7-8000 Kn u 6-7 godina... Ako se makne država, javni bilježnici i FINA, maknut će se negdje 20-30% budućih blokiranih. A ovi otpisi dugova, prvo Milanović, sada i Plenković, samo potiču namjerno zaduživanje i neplaćanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije