Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika, evo što nude

U Brodosplitu svakog radnika koji je otišao u inozemstvo prije 30. lipnja 2018. a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od njihovih poduzeća, uz obvezu da u Hrvatskoj ostane najmanje pet godina, daruju s bruto iznosom od 7500 kuna
08. kolovoza 2019. u 19:05 4 komentara 700 prikaza
Brodosplit
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih tvrtaka da do kraja godine iz inozemstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežito zavarivača, cjevara i brodomontera, izvijestili su u četvrtak iz tog brodogradilišta.

Ilustracija Istraživanje Raste broj oglasa za zapošljavanje na neodređeno vrijeme

"Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova", rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutačno radi više od dvije tisuće radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim tvrtkama, ovisno o trenutačnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

"Nekada je u brod bilo ugrađeno više od 50 posto sati rada zaposlenih u kooperantskim tvrtkama, a danas je taj postotak znatno manji, svega 15-ak posto. Međutim, kako raste proizvodnja, tako rastu i naše potrebe za dodatnim radnicima i zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova povremeno trebamo više kvalitetnih proizvodnih radnika", stoji u priopćenju.

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sustav koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodosplita.

U Brodosplitu svakog radnika koji je otišao u inozemstvo prije 30. lipnja 2018. a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od njihovih poduzeća, uz obvezu da u Hrvatskoj ostane najmanje pet godina, daruju s bruto iznosom od 7500 kuna.

Hvar Istražili smo Zvali smo oglase za sobaricu: 'Osam sati rada? Slobodan dan? E, niste vi za taj posao'

Svakoj zaposlenici u njihovim poduzećima na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme daju ugovor na neodređeno vrijeme u slučaju trudnoće i rodiljinog dopusta, navode u priopćenju.

"Našim zaposlenicima za svako novorođeno dijete isplaćujemo bruto pet tisuća kuna, a u slučaju da oba roditelja rade kod nas - iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece dajemo poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete", ističe se u priopćenju i dodaje da to tijekom odrastanja i podizanja djece iznosi oko 40.000 kuna po roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja kod njih zaposlena.

Ako dijete redovito studira, dobna se granica pomiče s 18 na 22 godine ili do kraja studija. Bolesnoj djeci zaposlenika doniraju novac za dodatne troškove liječenja, a sponzoriraju i kulturno-umjetničke i športske klubove u kojima djeca aktivno sudjeluju.

Osim toga, svakom radniku prošle godine isplaćeno je dodatnih 7500 kuna neto kroz božićnicu, regres, dar za dijete, stoji u priopćenju Brodosplita.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar whack.tack
  whack.tack:

  ako firma propadne u 5 godina, opnda od bonusa nis a radnici su profuckali 5 godina, mozda najboljih. u plenkijevoh hrvatskoj, samo sto imam u dzepu racunam, ostalo je prica za lakovjerne

 • m.ivanisevic2:

  Ahaha ovaj Debeljak nije normalan. Ti misliš da će radnike zadržati tvojih 7500 kn bruto??? Ahahaha

 • Savski_pijesak:

  Pozdravljam sve poteze ocito humanog poslodavca, nasi drugovi poslodavci uporno misle da smo Kina pa radnik mora radit kod njih ili logor ,puna usta socijalizma a kapitalizam na razini Rimskog carstva