Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

'Borit ćemo se da odluka o stečaju padne u žalbenom postupku'

Ostvareni rezultati jedina su referenca bolje budućnosti tvrtke, poručuju iz Mirne.
19. veljače 2014. u 10:30 1 komentara 314 prikaza
mirna rovinj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

- U javnosti su se posljednjih dana pojavile mnoge dezinformacije u vezi događaja u Mirni Rovinj. Svjesni smo da se iza tih dezinformacija kriju mnogi interesi ali se ti interesi nikako ne smiju stavljati ispred 250 radnih mjesta i egzistencije 1000 obitelji koje žive zajedno s Mirnom. Uprava Mirne zajedno sa svim djelatnicima i Genezom kao partnerom u kriznom managementu u posljednjih godinu i pol dana ostvarila je, uspoređujući s dosadašnjim godinama, rekordne poslovne i proizvodne rezultate te istom količinom energije i vjere namjerava nastaviti i nadalje - stoji u priopćenju rovinjske Mirne te se dodaje:

- U 2012. godini proizvedeno je rekordnih 20.030.787 komada ribljih konzervi, što predstavlja rast od 20 posto u odnosu na 2011. godinu. Povećana je prodaja na domaćem tržištu za 47 posto, a prodaja na inozemnom tržištu za 27 posto. Istovremeno poslovni prihodi povećani su na iznos od 65.263.265,00 kuna, što predstavlja povećanje od 27 posto u odnosu na 2011. godinu. Uvedena je druga proizvodna smjena i zaposleno je novih 70 djelatnika. U 2013. godini broj zaposlenih povećan je za konkretnih 35 posto, otkup ribe u 2013. godini za 46 posto, a proizvodnja konzervi za novih 14 posto. Sve obveze prema državi i dobavljačima isplaćuju se na dan valute, a Mirna danas izvozi 85 posto svojih proizvoda.

Iz Mirne naglašavaju kako nakon dugog niza godina gubitaka, u 2012. i 2013. konačno je ostvaren pozitivan rezultat.

- Ovakvi rezultati danas su rijetkost u Hrvatskoj i pokazuju koliko je odluka o stečaju Mirne u najmanju ruku čudna. Sve navedeno najbolja je referenca i jasno pokazuju da je proizvodnja i opstanak djelatnosti naš jedini interes. Još jednom pozivamo sve zainteresirane strane kao i Upravu Podravke da hrvatskoj javnosti predoče ponude o kojima se ovih dana priča, a koje mi na žalost još uvijek nismo uspjeli vidjeti, poručuju iz rovinjske tvrtke te za kraj naglašavaju da su dali sve od sebe da do stečaja ne dođe te će se svim zakonskim sredstvima boriti da odluka o stečaju padne u žalbenom postupku.

>>Mirnu u Rovinju treba spasiti, Sponza: Prste daleko i ćao od Mirne!

>>Odbijeni ulagači u Mirnu jer nisu pristali na njihove uvjete

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • mik nik:

    tko je ta genez gdje god je bila fima validus sad je geneza zar tu nešto ne smrdi?