Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo finacija

Odbijeni ulagači u Mirnu jer nisu pristali na njihove uvjete

Ministarstvo financija
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
14.02.2014.
u 21:00

Ministarstvo je reklo da će glasati za prihvaćanje plana ako HPB pretvori potraživanja u kapital i obavi dokapitalizaciju

Ministarstvo financija obrazložilo je odbijanje završetka predstečajne nagodbe Mirne, ističući kako su se mnogi zahtjevi Mirne protivili zakonu, a Geneza, koja je s Gradom Rovinjom bila jedini interesent za ulazak u Mirnu, nije dostavila garanciju banke niti pismo namjere iz kojeg bi bila vidljiva mogućnost dokapitalizacije.

Među nizom spornih činjenica, navode primjerice kako je 12. veljače donesen izmijenjeni plan po kojem može ući financijska institucija u Mirnu,  ali uz prethodno odobrenje Geneze i Grada Rovinja, što je protivno zakonu, jer Geneza koja nije vjerovnik ne može imati takav zahtjev. Država je dan kasnije, kada je održano i prvo ročište, poručila da će glasati za plan ako HPB pretvori svoja potraživanja u kapital i obavi dokapitalizaciju, s čime se, kažu, Mirna nije složila.

Iz Mirne odgovaraju kako se je Ministarstvo moglo pojaviti na ročištu i dati protuprijedlog, no nisu, čime su dali zeleno svjetlo stečaju. Navode i kako ni ministarstvo ni HPB nisu dali protuprijedlog, pa je i bilo jedino moguće glasati o prijedlogu Geneze i Grada Rovinja. Dodaju i da se je uprava 30. siječnja obratila savjetodavnom vijeću za konzultacije i pomoć, ali nije dobila odgovor. 

>>Unatoč iskazanom interesu Podravke, isprovociran stečaj tvornice ribe Mirna Rovinj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije