Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bonusi, regres i stimulacije prosječnu plaću digli na 15.787 kuna

– Visoki porast plaća u svibnju u odnosu na travanj rezultat je dodatnih isplata uz redovnu plaću u koje spadaju bonusi za uspješno poslovanje, regresi i stimulacije. Analizirajući podatke u tim odjeljcima, vidljivo je da su iz istog razloga u zadnje tri godine plaće značajno rasle u svibnju u odnosu na travanj – pojasnili su u Zavodu za statistiku.
30. srpnja 2018. u 19:45 2 komentara 766 prikaza
Isplata nagrada zaposlenima u Ini i Croscu regulirana je kolektivnim ugovorom
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Isplata bonusa, regresa i stimulacija podebljala je prosječne mjesečne neto plaće u tri naftne djelatnosti – vađenju sirove nafte i plina, gdje je zaposleno 860 radnika koji su u svibnju primili 15.787 prosječne mjesečne neto plaće. Inače, bez nagradnih isplata prosječna zarada u toj djelatnosti kreće se oko 9500 kuna.

Predsjednik uprave Ine Sándor Fasimon Polugodišnji rezultat Neto dobit Ine pala 39 posto, na samo 533 milijuna kuna

Pomoćne uslužne djelatnosti u rudarstvu s 1282 zaposlenih u svibnju su isplatile 15.519 kuna mjesečne neto plaće (mjesec dana ranije oko 8300 kn), dok je proizvodnja koksa i rafiniranih naftnih proizvoda s 1429 zaposlenih u prosjeku isplatila 16.053 kuna mjesečne plaće. Mjesec dana prije u toj branši isplaćena je neto plaća od 9300 kuna.

ina PROMO Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

– Visoki porast plaća u svibnju u odnosu na travanj rezultat je dodatnih isplata uz redovnu plaću u koje spadaju bonusi za uspješno poslovanje, regresi i stimulacije. Analizirajući podatke u tim odjeljcima, vidljivo je da su iz istog razloga u zadnje tri godine plaće značajno rasle u svibnju u odnosu na travanj – pojasnili su u Zavodu za statistiku. Isplata bonusa i nagrada zaposlenima u Ini i Croscu regulirana je kolektivnim ugovorima, dok su menadžerski bonusi poslovna tajna.

 

 

Kompanije
ŠTO NAS ČEKA
Koja je tajna rasta velikih kompanija - software koji zna sve o njihovim kupcima

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar ivan0408
    ivan0408:

    I dalje je to manja placa nego sto dobije cistacica u Svicarskoj koja ne zna ni jezik pricati, ali ako nastavimo s napretkom mozda dodjemo i do njene place.

  • branko.mihalic1:

    ako ne i na 20000 kn haha