Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkvena ekonomija

Bagerima na najstariju hrvatsku crkvu u Americi jer je – preskupa!

Bager
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.01.2013.
u 12:13

Župi je održavanje zgrade bilo preskupo: mjesečno ih je stajala 1800 dolara, što je 17% prihoda župe

Završila je saga o najstarijoj crkvi hrvatskih iseljenika na američkom tlu, i to na najgori mogući način, prenosi Poslovni dnevnik.

Strojevi koje je unajmila biskupija u Pittsburghu, nakon niza sudskih procesa, rasprava u tamošnjim medijima i gradskom vijeću, počeli su ovih dana rušiti 112 godina staru crkvu svetog Nikole, zaštićeni povijesni spomenik i jedan od najljepših znakova prisutnosti Hrvata u gradu čelika i SAD-u općenito. A sve zbog - novca.

Kako je ironično objavio lokalni dnevni list Pittsburgh Tribune, nakon gotovo devet godina napokon je oku dostupna unutrašnjost masivne crkve, ali samo kroz rupetinu koju su bageri napravili u istočnom zidu, tik uz autocestu 28, u dijelu Pittsburgha zvanom Troy Hill.

Bez čega su Hrvati ostali rušenjem ove crkve doznajte ovdje: Bagerima na najstariju hrvatsku crkvu u Americi jer je preskupa

Komentara 9

CH
chemica
12:30 16.01.2013.

Tako je to kada živiš u normalnoj državi koja novac poreznih obveznika ne troši na BESMISLENE stvari. Na nekakve tamo klerofašiste. Tek se tada vidi koliko su popovi uistinu nesposobni kada trebaju zaraditi novac. U trošenju tuđeg im pak nema ravna.

AA
aabbcc
12:44 16.01.2013.

. Treba imati optimalan broj vjerskih objekata i sluzbenika uskladjen prema broju vjernika i njihovih potreba, jer nepotrebno rasipnistvo i bacanje para ne moze biti ni Bogu drago kada mu je i stvorei narod gladan.

NO
novahrvatska
13:16 16.01.2013.

Tako je to kada živiš u državi kojoj je jedini Bog-Novac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije