Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anvar Azimov:

'Prvo dajte novac, a onda savjete. Sberbank je spremna'

Azimov: Jedini je interes Rusije gospodarska suradnja koja može donijeti korist objema zemljama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
08.06.2018.
u 12:30

Pozivamo unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke, naglasio je Azimov.

Prvo dajte novac, a onda savjete. Sberbank je spremna. Neka dođu američke banke i spase Agrokor, glasi komentar ruskog veleposlanika Anvara Azimova na izjavu američkog veleposlannika Williama R. Kohorsta da ni jedna grupa u Agrokoru ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava.

- Mislim da nije dobro za veleposlanika da daje savjete o tom pitanju. Mi iz Rusije to ne radimo.Ja sam profesionalac i to znam, a Kohorst nije profesionalni diplomat, nego biznismen. Stoga smatram da pokušava učiniti pritisak ili se umiješati. Neka dođu američke banke i spase Agrokor. One to ne čine. A ruske su banke spremne to učiniti.

Siguran sam da će one stabilizirati situaciju, one imaju resurse, potencijal i ekspertizu. Sberbank je spremna odigrati vrlo pozitivnu, konstruktivnu i stabilizirajuću ulogu. Pozivamo unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke - kazao je Azimov koji je danas u Zagrebu s guvernerom Sankt Peterburga.

Azimov: Jedini je interes Rusije gospodarska suradnja koja može donijeti korist objema zemljama
1/14

 

Komentara 9

Avatar siva_sova
siva_sova
12:59 08.06.2018.

ameri ne daju pare a šefovali bi, mislim da će im to ipak proći jer smo mi sluge i robovi prve kategorije...

Avatar CAT
CAT
13:02 08.06.2018.

Svi nas hebu kao sanske koze...

Avatar nekakav
nekakav
13:28 08.06.2018.

ameri nas i tjeraju da gradimo lng terminal na krku, odnosno plutajući, a da svoje pare će neće dati u taj projekt. završiti ćemo kao poljska i litva, sa lng terminalom koji će raditi sa desetinom kapaciteta, a profitabilnost nadoknađivatii kroz cijenu plina građanima i industriji. pitajte ekipu iz poljske i litve, kolko plaćaju plin, koliki udio u cijeni plina ima naknada za lng... rus plina ima i više nego ikom treba, i prodaje ga po tržišnim cijenama, u količinama koje se fizički mogu isporučiti, i tu nikad nije bilo problema. ukrajinci su lopovi koji su krali plin, i rusi su s njima završili, odnosno tek budu iz stavili na mjesto koje im pripada u hranidbenom lancu. mi smo na repu svih događaja, krakova i pravaca, i mogli bi se početi ponašati sukladno tome. sad imamo narcisoidnu situaciju da ruski plin iz ruskih lng terminala preuzimaju američki brodovi i voze u englesku... ajd budite fer i objektivni, i recite mi da što nije u redu sa lng terminalima koje guraju ameri (a da ne ulažu svoj novac, to nešto govori...) kad je to rusija ucjenjivala europu plinom? molim datum. stvari oko ukrajine mediji ionak nisu prenijeli u cijelosti, tako da zaboravimo na to da je rus 'zavrnuo' pipu europi, samo ukrajincima koji nisu plaćali plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije