Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnici

‘Aquarius’ u novim rukama: Ivan Bušljeta i Josip Klemm otvaraju klub ‘Nomad’

After party u klubu Aquarius trećeg dana Fresh Island festivala na Zrću
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
16.03.2019.
u 11:32

Nova sezona na najpoznatijoj jadranskoj partijanerskoj plaži Zrće donosi vlasničko preslagivanje koje se upravo dovršava, a rezultat će biti otvaranje novih klubova namijenjenih nešto ozbiljnijoj publici dubljeg džepa

Nova sezona na najpoznatijoj jadranskoj partijanerskoj plaži Zrće donosi vlasničko preslagivanje koje se upravo dovršava, a rezultat će biti otvaranje novih klubova namijenjenih nešto ozbiljnijoj publici dubljeg džepa. Kako doznaje Poslovni dnevnik, vlasnik kluba “Papaya” Ivan Bušljeta i zaštitar Josip Klemm, ujedno koncesionar na pomorskom dobru na Zrću, zajedničkim snagama kupuju klub “Aquarius” i već ovog ljeta otvaraju novi klub “Nomad”, koji se već ambiciozno reklamira na društvenim mrežama.

Vijest o prodaji potvrdio nam je Zrino Alpeza, suvlasnik Aquariusa, objasnivši da je riječ o svojevrsnoj smjeni generacija na globalno poznatoj novaljskoj plaži. Kako je poznato, Alpeza je jedan od troje osnivača Aquariusa u Zagrebu i Zrću, uz Miljenka Zadru i Anu Bram.

Smjena generacija na plaži

– Istina je da smo potpisali predugovor o prodaji kluba, no riječ je o procesu koji još traje jer se osniva nova tvrtka s kojom bi se naposljetku trebao potpisati i kupoprodajni ugovor, što očekujemo da bi se trebalo dogoditi u sljedećih nekoliko tjedana. Na prodaju smo se odlučili jer više nismo u godinama u kojima možemo uspješno voditi tako velik posao. I Bušljeta i Klemm mlađi su od nas i možemo reći da se na neki način radi o smjeni generacija – rekao je Alpeza i objasnio da se prodaja odnosi samo na novaljski klub, dok zagrebački Aquarius i dalje ostaje u njihovu vlasništvu.

Kupci nisu htjeli davati službene izjave dok se ne okonča proces kupoprodaje. No, doznajemo da novi vlasnici uz potpunu rekonstrukciju objekta “Aquariusa” planiraju otvaranje novog kluba “Nomad”, koji će biti kombinacija kluba, restorana i cabareta. Klub po uzoru na one na grčkom otoku Mykonosu bit će namijenjen malo starijoj publici od one koja se uobičajeno može vidjeti na partijima na Zrću, odnosno zahtjevnijoj publici od 30 do 40 godina koja je spremna izdvojiti više novca za luksuzan proizvod. Također, ideja je da se kupi franšiza za klub “Space”, inače svjetski najnagrađivaniji klub s Ibize, o čemu se već vode pregovori koji bi novo ime na Zrće mogli dovesti za sljedeću ljetnu sezonu.

Ni to nam nisu mogli službeno potvrditi Bušljeta i Klemm, kojem je ovo inače prvi službeni ulazak u klupski biznis, iako je suradnik u zaštitarskom poslu na Zrću već godinama.

Usto, kako je poznato, Klemm je u partnerstvu s lokalnim “igračima” u konzorciju Cocomo 2017. godine od Ličko-senjske županije dobio koncesiju na pomorskom dobru plaže Zrće na 20 godina, a plan je bio uložiti u infrastrukturu, bez gradnje klubova, što je bio uvjet ostalih klubova da se ne žale na rezultate natječaja. Naime, Klemmov glavni rival u utrci za pomorsko dobro bio je konzorcij Black Sheep, u čijem je sastavu bila i Bušljetina “Papaya”. Zajednička kupnja Aquariusa iz te se perspektive čini kao win-win situacija za oba poduzetnika koji su već utvrdili da se ulaganje na Zrću itekako isplati.

Klubovi i glamping resort

Prema zadnjim dostupnim podacima iz Fine, tvrtka Aquarius-klub u 2017. ostvarila je 14,3 milijuna kuna prihoda, uz dobit od 234 tisuće kuna, dok je tvrtka Aquarius Zrće imala prihod od 2,4 milijuna kuna, s dobiti od 452 tisuće kuna. Mondo u čijem sastavu posluje “Papaya”, čiji su osnivači Ivan Bušljeta i Ozren Brunović, imao je u 2017. godini 30 milijuna kuna prihoda, uz neto dobit od 4,1 milijun kuna. I “Aquarius” i “Papaya” na Zrću su od 2002. godine.

Uz ta dva kluba na Zrću posluje i “Kalypso” tvrtke Cissa, novaljskog poduzetnika Borisa Šuljića, u čijem je vlasništvu i Hotel Boškinac. S “Kalypsom” je i počela cijela priča s partijanerskom plažom, a najmlađi je klub “Noa Beach Club” koji su 2011. otvorili osnivači Noa Grupe Zlatko Balaško, Ivan Jokić i Zrinka Panjol-Tuflija. Noa Grupa, u čijem su sastavu i zagrebačka kavana “Johann Franck”, “Kic” i “Vidikovac” u 2017. je imala prihod od 41 milijun kuna s 5,3 milijuna kuna dobiti. Lani su otvorili i Noa glamping resort s 50 luksuznih vila u neposrednoj blizini Zrća.

 

Ključne riječi

Komentara 17

TO
tovaravot
12:28 16.03.2019.

nije li ta nepismena bitanga Klemm dobila koncesiju nakon uspjesnog drzavnog udara sa satorima u savskoj? to mu je nagrada? kakva stetocina, treba ga razmazati po asfaltu ko stakora

CH
che99
12:00 16.03.2019.

josip klemmmmm .. namazani premazani skromni nepismeni zaštitar... kako li se samo obogotio da mi je znati....

AN
ante92
11:59 16.03.2019.

Imamo hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije