Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemilosrdno tržište

Aktiv obuća zbog manje narudžbi zatvara pogon u Vukovaru

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.02.2018.
u 12:27

Tvrtka nastavlja djelovati u Virovitici gdje imaju proizvodni pogon sa 170 radnika i gdje planiraju širenje proizvodnje

Poslije gotovo pet godina poslovanja u Vukovaru tvrtka Aktiv obuća, koja se bavi proizvodnjom obuće specijalne namjene, zatvara svoj pogon.

Prema riječima direktora tvrtke Željka Valečića tvrtka će s posljednjim danom veljače i službeno prestati s radom.
– Pogon zatvaramo radi smanjenja narudžbi. Trenutno nema posla tako da smo prinuđeni pogon u Vukovaru zatvoriti. Problem nam je u poslovanju predstavljala i činjenica što je jako teško bilo osigurati radnu snagu. Puno mladih odlazi u inozemstvo tako da je i to jedan od razloga zašto nismo napredovali, a kada se ne napreduje onda nastaju ovakve neugodne situacije – pojašnjava direktor Valečić.
 Aktiv obuća je u vrijeme kada su najviše radili zapošljavao 60-ak radnika, većinom žena, koje će sada završiti na Zavodu za zapošljavanje.

Po riječima Valečića većina njih će posao pronaći u tvrtki Borovo i kod drugih privatnika koji trebaju ovakvu kvalificiranu radnu snage. Tvrtka nastavlja djelovati u Virovitici gdje također imaju proizvodni pogon sa 170 radnika i gdje planiraju dalje širenje proizvodnje.
 O zatvaranju ovoga pogona govorio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako mu je žao što do toga dolazi ali i da treba znati kako je gospodarstvo živo i da je tržište to određuje što se i koliko radi. 
Aktiv obuća je tvrtka koja je proizvodila radne i zaštitne cipele kao i čizme za vatrogasce, policiju i vojsku i to za njemačkog partnera koji izvozi diljem svijeta. Kada su došli u Vukovar pokrenuli su posao s 15-ak radnika ali je se s rastom narudžbi taj broj povećavao. U vrijeme rasta proizvodnje razmišljalo se i o pokretanju još jedne smjene kao i povećanju broja radnika. Nažalost, samo godinu dvije kasnije Aktiv obuća svoje strojeve će preseliti u Viroviticu i isprazniti objekt na Priljevu u kojem su bili u najmu.

Većina od 60-ak zaposlenih žena možda će naći posao u Borovu.

Pogledajte i posjet predsjednice Grabar-Kitarović tvrtki Borovo:

1/13

Komentara 1

MI
milunko00
14:48 16.02.2018.

Naravno, iskoristili poticaje i sad odlaze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije