Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

'Ako se danas ne postigne dogovor, dobavljači više neće moći dostavljati robu'

– To nije održivo. Govorim o 24 sata. Onda kreću obustave, onda kreće lanac pa je poslije pitanje koga ćemo reanimirati – naglasio je Fontana
06. travnja 2017. u 12:10 5 komentara 1230 prikaza
Generalni direktor Dukata Alen Fontana
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Predstavnici koordinacije proizvođača i dobavljača Agrokora dali su danas nakon sastanka zajedničku izjavu ispred tvrtke Alca u Zagrebu.

– Okupili smo se po n-ti put i u stavovi su isti kao i prije nekoliko dana, a to je da dobavljači ne snose štetu. U razgovoru s bankama jesmo, ali nismo postigli dogovor – rekao je generalni direktor Dukata Alen Fontana, prenosi Dnevnik.hr

Fontana je naglasio, ako se danas u tijeku dana ne postigne dogovor s bankama, da dobavljači više neće moći nastaviti s dostavom robe. 

– Ako se danas ne postigne dogovor, prihvatit ćemo bilo kakvo rješenje koje će brzo riješiti situaciju – rekao je.

– To nije održivo. Govorim o 24 sata. Onda kreću obustave, onda kreće lanac pa je poslije pitanje koga ćemo reanimirati – naglasio je Fontana.

– HGK podržava sve navedene zaključke i slažemo s njima. Naši dobavljači bili su prisiljeni uzimati te mjenice, a najveći profit od toga uzimale su faktoring kuće – rekao je Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo. Škorić je rekao da nitko nije za rješenje da Agrokor ide u stečaj.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić izrazio je zadovoljstvo jer su u razgovore uključeni i mali poljoprivrednici i OPG-ovi.

– Nadamo se da ćemo ovaj problem riješiti mnogo lakše zajedno nego odvojeno – rekao je Brlošić.

>> Pokrenuli stečaj nad Konzumom: Bila je to kap koja je prelila čašu. Očajni smo!

>> Ivan Todorić bio mu je vjenčani kum, a danas Ivan Valentić traži stečaj Konzuma

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • stefj:

    Već sam naveo u komentaru jučer da na sastancima uglavnom vlada destrukcije. Uglavnom, to će dovesti do bankrota Agrokora, a onda će svi ostati bez novaca... Žalosno je kako se ne mogu dogovoriti, ima dosta primjera okolo po svijetu gdje ... prikaži još! su se dobavljači uspjeli dogovoriti, preuzeti lanac bez bankrota i našli održivi model da kroz taj lanac plasiraju robu na tržište. Bankrot je najgora moguća stvar... Budući da su svi tako složni u destrukciji, očito će država morati ući u sve to, a onda pitanje kako će reagirati banke.

  • trade_mark:

    reset i gotovo. pa će možda dobavljači drugi put razmislit hoće li potpisati ugovor koji propisuje odgodu plaćanja od šest mjeseci.

  • rpzagreb:

    Umjesto da su neprestalno tražili nova tržišta i kupce svi su se svjesno uključili u ovu igru, vlastite komocije radi. Vezati proizvodnju, plasman robe i naplatu samo na jednog kupca više je nego loša poslovna strategija. Rezultati takve strategije i ... prikaži još!i načina poslovanja dolaze na naplatu.