Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun sa sivim tržištem

Akcija Mesar ide dalje, moguć i niži PDV na hranu

Davor Romić
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
1/4
10.07.2016.
u 09:52

Ministar poljoprivrede u HGK-u potvrdio da se akcija zapljene ilegalnog mesa i žive stoke

Trebat će još puno rada da bi se obračunalo sa sivim tržištem, lošim praksama i otporima onih koji su na tome profitirali, oštetili državu i pridonosili neravnopravnosti na tržištu, rečeno je na jučerašnjem sastanku Sektora klaoničke industrije i prerade mesa HGK nakon akcije Mesar 2016., u kojoj je zaplijenjeno više od 4 tone ilegalnog mesa i žive stoke.

Iz sektora pozivaju nadležne institucije da nastave s akcijom. Ističu da samo jedan mogući incident u sigurnosti hrane može loše utjecati na zdravlje građana RH, nepopravljivo naštetiti turizmu i gospodarstvu te narušiti imidž Hrvatske kao gurmanske destinacije.

Ministar poljoprivrede Davor Romić potvrdio je da Mesar ide dalje. Rade se, najavljuje, i simulacije mogućeg smanjenja PDV-a na hranu, čime bi domaći proizvođači i mesari bili konkurentniji te bi se suzbilo sivo tržište.

>> Ćevapi od ilegalnog mesa: Inspektori uništili četiri tone mesa i stoke

Komentara 2

HH
helgin@hogar
17:08 10.07.2016.

nedovrsen podnaslov!!! barem na ios app!

OV
Ovozemaljski
15:54 10.07.2016.

Daj vi iz Mosta ste toliko prozirni i bolje za vas da se maknete, narod je shvatio tko ste i sta ste i te nize poreze ste onda mogli i uvesti, a ne opet na prevaru loviti glasove, ajde na suceljavanje vas 12 zigosanih i dam vam jos Milanceta i neka sudac bude vas, tj. Bago neka vam drzi stranu. Vi o ekonomiji i gospodarstvu znate koliko i ja o svemirskim letovima, samo je razlika u tome da pametni priznaju odmah, a najpametniji ne priznaju nikad nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije