Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

AgroFructus preuzeo tri kompanije u Makedoniji

06.10.2015., Zagreb - Denis Matijevic, vlasnik i direktor tvrtke Agrofructus.
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
27.01.2016.
u 12:04

Lider u regiji, AgroFructus je u Makedoniji i vlasnik najvećeg i najmodernijeg otkupno-distributivnog centra za svježe voće i povrće

AgroFructus Grupa akvizirala je tri velika otkupljivača svježeg voća i povrća u Makedoniji, čime će dodatno učvrstiti poziciju lidera u proizvodnji, otkupu, skladištenju i prodaji svježeg i prerađenog voća i povrća u regiji.

Riječ je o tvrtkama VANT dooel i VBA-Futura dooel iz Strumice te Euro-Agriji iz Novog Sela koje godišnje otkupljuju oko 20 tisuća tona svježeg voća i povrća, tržišne vrijednosti više od 50 milijuna kuna, priopćili su iz te kompanije.

– Ovom akvizicijom ojačat ćemo svoju poziciju na nabavnom tržištu, dodatno popuniti kapacitete te proširiti sirovinsku bazu. Očekivani je efekt povećanje volumena, a isto tako i širenje na nova tržišta – rekao je Denis Matijević, predsjednik uprave AgroFructusa, koji danas čini šest tvrtki iz zemlje i inozemstva te koji zapošljava oko 550 stalnih radnika, uspješno surađuje s nekoliko tisuća kooperanata i otkupljuje više od 100.000 tona voća i povrća.

Plan AgroFructusa u idućem razdoblju nastavak je aktivnosti usmjerenih na daljnju koncentraciju poslova sa svježim i konzerviranim voćem i povrćem kroz organski rast, nove akvizicije i green field investicije, ističe Matijević.

Nedavno je, podsjetimo, novom ministru poljoprivrede predložio šest strateških točaka za razvoj hrvatske poljoprivrede na kojima bi trebalo raditi, a podrazumijevaju nadogradnju strategije razvoja hrvatske poljoprivrede, regionalizaciju, navodnjavanje, prilagodbu zakona regulativi EU, komasaciju poljoprivrednog zemljišta i smanjivanje PDV-a na hranu.

>>AgroFructusova tvrtka Marinada povukla 11,4 mil. kn iz EU fonda

>>Marinada otvorila novi pogon vrijedan 7 milijuna eura za preradu voća i povrća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije