Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

"Agencije bi trebale smanjiti kreditni rejting Velikoj Britaniji"

Čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana
15. prosinca 2011. u 16:10 1 komentara 3 prikaza
'France\'s Finance Minister Christine Lagarde (L) and Bank of France Governor Christian Noyer smile as they leave the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting in Gyeongju, southeast of
Foto: 'JO YONG-HAK'

Napetosti između Londona i Pariza su povišene nakon što je čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer, sugerirao kako je Velika Britanija kandidat za smanjivanje kreditnog rejtinga, izvještava Independent.

Dok se Francuska priprema za mogući gubitak AAA kreditnog rejtinga, Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana.

Iz Downing Streeta su odgovorili suzdržano: – Imamo plan koji se bavi rješavanjem deficita, a vjerodostojnost našeg plana očituje se kad se pogleda što se dogodilo s britanskim obveznicama.

Glasnogovornik britanskog premijera komentirao je i glasine da Cameron pokušava potkopati ugovor između 26 članica Europske unije te je kazao kako će se Velika Britanija "konstruktivno angažirati" u daljnjim pregovorima o implementaciji fiskalnih ugovora.

SEZONA TERASA
Hrvatski grad kafića: Da ih obiđete sve trebalo bi vam 14 dana. I svaki dan treba sjesti u 14 kafića...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • sadaive:

    E moj Brit-idi vrit,kako to mislite konstruktivno djelovati u cilju spasa vlastite valute..Kod nas u kanadi ako imaš kontrakt crno na bjelo ,to ti je ko solid rock..