Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISO certifikat

Agencijama potvrda da posluju prema najvišim normama

plaža
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.09.2014.
u 23:00

Pripreme za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom trajale su dvije godine, projekt je vodila UHPA

Prvih 40 domaćih turističkih agencija i ured Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) od danas posluju u skladu s ISO standardima. Pripreme za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008 trajale su dvije godine, projekt je vodila UHPA, a podržalo ga je Ministarstvo turizma. Zahvaljujući toj suradnji agencije su do ovog certifikata došle za oko 2000 kuna, koje će godišnje izdvajati u iduće četiri godine, umjesto za 40-ak tisuća kuna, koliko bi pojedinačno morale uložite. Certifikate je uručio ministar turizma Darko Lorencin poručujući da su oni važni pri prijavi na projekte, ali i marketinški.

– Dobivanje ISO standarda znači preuzimanje obveze na održavanju visoke razine usluga, kvalitete i internih sustava upravljanja, ali i stalna poboljšavanja. To je oznaka profesionalnosti i međunarodno prepoznatljivih normi kvalitete, koje su podjednake i mjerljive na svim kontinentima – kaže Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e. Nastavlja se projekt certificiranja po istom modelu. 

>> Booking portali pomeli male turističke agencije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije