Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Adris grupa: Neto dobit 151 milijun kuna

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je komentirajući rezultate za šest mjeseci istaknuo kako sve Adrisove tvrtke uspješno posluju
29. srpnja 2016. u 12:20 1 komentara 231 prikaza
Adris Grupa
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Adris grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 151 milijun kuna, što je, unatoč prodaji duhanskog dijela poslovanja, na prošlogodišnjoj razini, kada je ostvareno 150 milijuna kuna, izvjestili su u petak iz te tvrtke.

Ukupni su prihodi Grupe u prvom polugodištu iznosili 2,4 milijarde kuna, a iz Adrisa napominju kako tekuće izvještajno razdoblje nije u cijelosti usporedivo s prošlogodišnjim jer u sastavu Grupe više nema duhanskog poslovanja

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je komentirajući rezultate za šest mjeseci istaknuo kako sve Adrisove tvrtke uspješno posluju.

"To je najbolja potvrda da smo uspješno završili transformaciju kompanije. U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo investirati četiri milijarde kuna u postojeće poslove, ali spremni smo i za nove poslovne izazove. Adris je otvoren budućnosti.  Zna što hoće, a to što hoće, zna i može ostvariti", istaknuo je Vlahović.

Maistra

Maistra je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila tri posto manje noćenja nego u prvom polugodištu lani, uz povećanje prosječne cijene noćenja od osam posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od pet posto, navodi se u priopćenju.

Turistički dio Grupe intenzivno radi na obnovi i povećanju kvalitete postojećih proizvoda. Tako je u tijeku izgradnja hotela Amarin, obiteljskog hotela čiji se završetak očekuje u kolovozu. Također, u tijeku su pripreme na izgradnji novog hotela Park, koja započinje krajem listopada ove godine.

Ukupna ulaganja u 2016. procjenjuju se na više od 400 milijuna kuna, a u sljedećem trogodišnjem razdoblju Adris će u turistički dio svoga poslovanja uložiti 1,6 milijardi kuna, ističe se u priopćenju.

Daruvarske toplice Zdravstveni turizam Hrvatski raritet - bolnica koja stvara dobit i sama investira Majoneza Zvijezda najviše glasova hrvatskih potrošača Zvijezdini margarini, majoneza i ketchup dobitnici prestižne medalje Best Buy Award Zvonimir Mršić Skupština Podravke Zvonimir Mršić i dalje vodi Podravku, u prvom polugodištu kompaniji rasli prihodi i dobit

Cromaris

Cromaris je u prvom polugodištu stvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, a u skladu s rastom količina i cijena ostvaren je porast prihoda od 18 posto.

Prodaja je u navedenom razdoblju povećana 11 posto. Izvoz je porastao 16 posto, od čega najviše na njemačkom tržištu.

Gotovo 80 posto prodaje Cromaris ostvaruje na inozemnim tržištima. 

Croatia osiguranje 

U prvih šest mjeseci CO grupa ostvarila je dobit prije poreza u iznosu od 82 milijuna kuna, što je rast od 44 posto prema istom razdoblju lani. Neto dobit iznosi 62 milijuna kuna i veća je za 55 posto.

CO i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, s ukupnim udjelom od 32,9 posto ili 0,4 posto više od ostvarenja u prethodnom izvještajnom razdoblju.

Tržišni je lider u segmentu neživotnih osiguranja sa stabilnih 38,7 posto, a i u životnim osiguranjima je zadržana liderska pozicija s tržišnim udjelom od 20,6 posto, što je 1,2 postotna boda više nego u prvom polugodištu lani.

U Hrvatskoj je ostvarena ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 1,6 milijardi kuna, što je na razini prošlogodišnje. Bruto zaračunata premija na razini Grupe iznosi 1,8 milijardi kuna i jedan posto je veća od prošlogodišnje.

U okviru Grupe rast bilježi segment zdravstvenog osiguranja. Štetovni omjer neživotnih osiguranja na razini Grupe je 56,9 posto i 6,4 postotna boda bolji je od ostvarenja u prvom polugodištu prošle godine.

Kombinirani omjer, kao ključni pokazatelj efikasnosti poslovanja, gotovo je šest postotnih bodova bolji od prošlogodišnjeg, ali još uvijek nedovoljan te ostaje daljnjim profesionalnim izazovom poslovodstvu i zaposlenicima tvrtke, navode iz tvrtke.

>> Janaf zaradio 4 puta više nego 2012., Inin rezultat slabiji zbog jeftine nafte

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu