Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Zvonimir Mršić i dalje vodi Podravku, u prvom polugodištu kompaniji rasli prihodi i dobit

Na Skupštini je i odbačen prijedlog države o imenovanju četiriju novih članova Nadzornog odbora, ali i prijedlog NO o imenovanju svoja dva člana
22. srpnja 2016. u 19:50 1 komentara 826 prikaza
Zvonimir Mršić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na Skupštini Podravke, iako se mjesecima nagađalo, nije se niti spomenula moguća smjena predsjednika uprave, te Zvonimir Mršić i dalje vodi koprivničku kompaniju.

Na Skupštini je i odbačen prijedlog države o imenovanju četiriju novih članova Nadzornog odbora, ali i prijedlog NO o imenovanju svoja dva člana. Tako će sada u NO umjesto devet, biti sedam članova.

Također, usvojena je i isplata dividende u bruto iznosu od sedam kuna po dionici. Kompanija je u petak objavila i poslovne rezultate za prvo polugodište ove godine. Rast prihoda od prodaje za cijelu Grupu Podravka veći je 26 posto, a dobit šest posto.  

– Uz pozitivan utjecaj konsolidacije Grupe Žito u našu kompaniju, svakako valja naglasiti kako smo i uz vrlo negativan utjecaj tečajnih razlika za prvih šest mjeseci tekuće godine, koji nam nije išao u prilog, ostvarili pozitivne pomake i na razini prihoda i na razini neto dobiti Grupe Podravka.

POdravka Super taste Award izvrsnost okusa Podravki čak 23 odličja za kvalitetu njezinih proizvoda u Bruxellesu Podravka ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Podravka preko Nizozemki u elitu Damir Polančec Slavi pravosudnu pobjedu Polančec o presudi: 'Mama, je li tak kak sam ti rekel da bude'

U vremenu koje je pred nama slijedi daljnje snaženje kompanije te fokus na dva glavna strateška cilja, a to su konsolidacija i jačanje naše pozicije u Adria regiji te nastavak već započete internacionalizacije izvan Adria regije – istaknuo je predsjednik uprave Podravke Z. Mršić prilikom objave rezultata poslovanja.

Neto dobit uz rast od 5,8 posto bila je 97,3 milijuna kuna. Prihodi od prodaje iznosili su gotovo dvije milijarde kuna, od čega se najveći dio odnosi na Prehranu s prodajom vrijednom 1,6 milijardi kuna i koja je pritom imala rast na godišnjoj razini od 34,3 posto.

Prihodi od prodaje Farmaceutike iznosili su 379,1 milijun kuna te su u odnosu na godinu prije, usprkos negativnom utjecaju tečajnih razlika, porasli za 0,4 posto. Najveći rast prihoda zabilježila je regija Rusija, ZND i Baltik, i to 68,2 posto.

>> Startup Factory Zagreb - program koji potiče razvoj pametnih gradskih rješenja

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Avatar Peterančan
    Peterančan:

    Rujan bu začas došel. Papa druže ONO i ovo! Tolko si ljudi otpustil da je zadnji čas da se i tebi da vritnjak.