Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

38 javnih osnovnih škola svakog će tjedna od Kauflanda dobivati svježe voće i povrće

Trgovački lanac Kaufland donirat će osnovnoškolcima svježe voće i povrće za cijelu školsku godinu 2018./2019.
01. lipnja 2018. u 08:41 2417 prikaza
Trgovački lanac Kaufland
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

„Kaufland škole voća i povrća“ projekt je koji se provodi već od rujna prošle godine. Prošle je godine 24 javnih osnovnih škola osvojilo besplatne donacije svježeg voća i povrća, svakog tjedna, do kraja školske godine. Budući da je Kaufland odlučio donirati 200g po djetetu, do kraja školske godine 2017./2018. donirat će djeci preko 90 tona voća i povrća.

No ni ova impresivna brojka nije dovoljna – trgovački lanac odlučio je ponoviti natjecanje s ciljem da za svaku svoju poslovnicu u Hrvatskoj pronađe jednu partnersku školu i tako do kraja iduće školske godine donira ukupno gotovo 150 tona voća i povrća.

Ambasadorica projekta, Marijana Batinić, potvrdila je iz majčinske perspektive koliko je važno ponuditi djeci svježe namirnice: „To je toliko važno za njihovo odrastanje, njihov cjelokupni razvoj i zdravlje, da ovu inicijativu Kauflanda stvarno iskreno samo mogu pohvaliti. Nadam se da će ovaj projekt postojati još i kada moje dijete krene u prvi razred!“

Trgovački lanac Kaufland | Autor : PROMO Foto: PROMO

Već sredinom rujna Kaufland je najavio nastavak ovog projekta, a voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, Marija Franić, pojasnila je ovogodišnji tijek natjecanja:

„Ove smo godine imali pune ruke posla. Pristiglo nam je 90 prijava koje je trebalo evaluirati. Naš cijeli tim bio je uključen i jako smo sretni što se toliki broj škola odazvao. Samo iz jednog grada nam nije stigla ni jedna prijava, a za sve ostale pronašli smo partnersku školu. Ponosni smo što možemo reći da ćemo iduće godine imati 38 Kaufland škola voća i povrća kojima ćemo svakog tjedna donirati svježe voće i povrće.“

Nadamo se da će i u budućnosti biti ovakvih projekata jer zdravlje je ipak naše najveće blago.

Koje su sve škole pobijedile u ovogodišnjem natjecanju kao i ostale detalje provjerite na www.kaufland.hr/skolavip.

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.