Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

S. Garelli na WinDaysima prolazi izazove svjetske konkurentnosti

Stephane Garelli
WinDays
PR
Autor
PR članak
13.03.2013.
u 13:56

Ovogodišnja WinDays konferencija će postaviti strateški okvir za napredak Hrvatske, kojeg će zajedno predstaviti gospodarstvenici, akademska zajednica i predstavnici vlasti, a rezultate će provjeriti krajem godine u Zagrebu

Umag pod okupacijom robota, a priča se o četvrtoj industrijskoj revoluciji, o naprednom društvu i konkurentnom gospodarstvu? Glavna im je parola: Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh. Zapravo, stvari su vrlo jednostavne. Riječ je o Microsoftovoj 13. WinDays konferenciji, koja se održava od 22. do 26. travnja u Umagu.

Ove godine su WinDaysi uzbudljiviji nego ikad prije. Osim već uobičajene podjele na tehnološki i poslovni dio konferencije, posjetitelji će moći uživati u brojnim drugim sadržajima u Umagu. U tehnološkom programu posjetitelji su već navikli na standardno dobre predavače i vruće novosti iz svijeta tehnologije. Njima će se ove godine pridružiti i Hrvoje Benko, Hrvat koji radi u Microsoft Researchu te Paula Januszkiewcz, stručnjakinja za sigurnost. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode od samoga početka te naučiti osnove iz područja drugačijih od onih kojima se standardno bave.

Poslovni dio konferencije će se baviti temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva. Kao misao vodilja u tome nametnula se četvrta industrijska revolucija i činjenica da tehnologija nezaustavljivo mijenja način promišljanja i poslovanja. Pritom ubrzani tehnološki razvoj stavlja fokus na automatizaciju procesa u proizvodnji te i na robote, ICT, nano tehnologiju, nove materijale, nove poslovne modele i slično koji zauzimaju sve važnija mjesta u tim procesima.

Broj robota u svijetu se svake godine povećava čak za 30 posto, a zbog toga se proizvodnja seli natrag u zapadne zemlje jer više nije u fokusu jeftina radnja snaga. Znanje i konkurentnost u znanju su ključ za današnje i buduće investicije. Ekonomski i tehnološki analitičari predviđaju da će do kraja 21. stoljeća upravo zbog automatizacije nestati 70 posto današnjih zanimanja. Najbolji stručnjaci iz pojedinih područja pokušat će na WinDaysima otkriti gdje je u svemu tome Hrvatska i kako da sami stvaramo proizvode visoke tehnološke vrijednosti, koji se mogu nametnuti i u Europi i svijetu.

U temama konferencije istaknut će se i nužna povezanost obrazovanja, vještina te istraživanja i razvoja (R&D-a) na konačan budući uspjeh nacije.

Ključne riječi

Komentara 1

SJ
Sve je uzalud
14:46 13.03.2013.

Sve same parole od kojih nema koristi.Tu ekipu zapravo nitko ne razumje osim njih samih. Sjatili su se oko osnovnog cilja a to softwersko orobljavanje Hrvatske koje je pri završetku.Tamo su oni sami sebi svrha i prilika nekog našeg glavana koji samo dobro priča da se uvali u dobru firmu. Toje prilično centralizirani sustav u kojeg mogu samo poslušnici uči, a izači tipovi poput Radmana sa HRT-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?