Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLEDNI KIRURG

Rimac se pohvalio: Ovo je prvi Hrvat koji je kupio Neveru, za 'superjurilicu' dao najmanje 2 milijuna eura

Branko Škovrlj i Mate Rimac
Foto: Facebook/Mate Rimac
1/3
20.02.2024.
u 11:55

Svoj je automobil doktor Škovrlj preuzeo putem jednog od prodajnih predstavnika Bugatti Rimca, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku, a odabrao je sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila.

Doktor Branko Škovrlj, neurokirurg koji živi u New Jerseyju, postao je prvi Hrvat koji je kupio Rimac Neveru, pohvalili su se iz te kompanije. Dodaju da taj događaj za njih ima posebnu vrijednost s obzirom na to da je tvrtka Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrtku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje.

Svoj je automobil doktor Škovrlj preuzeo putem jednog od prodajnih predstavnika Bugatti Rimca, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku, a odabrao je sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; "Fantasy" završni sloj – s unutrašnjošću od crvene kože, navode u Rimcu.

"Svaka Nevera posebna je priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drukčije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji", kazuje u priopćenju Mate Rimac, vlasnik kompanije.

Rimac se velikim uspjehom pohvalio i na Facebooku, gdje je napisao da je za njega ovaj događaj posebno emotivan. "Svojom tvrdoglavošću da zadržim tvrtku u Hrvatskoj učinio sam si život prilično teškim. Želio sam dokazati da se automobili mogu uspješno razvijati i proizvoditi u našoj zemlji, unatoč nedostatku iskusnih talenata, investitora i kupaca. No, nakon 15 godina, stvari su se promijenile. Danas imamo nevjerojatan tim s više od 2000 ljudi koji su sposobni stvarati neke od najuzbudljivijih automobila i komponenti za njih, sve to ovdje, u Hrvatskoj. Unatoč tome, još uvijek nemamo domaćih kupaca – svi naši kupci dolaze izvan Hrvatske", piše Rimac.

VEZANI ČLANCI:

"Stoga je za mene posebno emotivno što imamo prvog hrvatskog kupca. Posebno kad je riječ o Branku, sjajnom kupcu i prijatelju. Vidjelo se to na događaju predaje, gdje je više od 50 Brankovih prijatelja i članova obitelji došlo iz Hrvatske u New York kako bi prisustvovali tom posebnom trenutku. Iako Branko živi izvan Hrvatske i njegova će Nevera nositi američke registarske pločice, a ne hrvatske, iznimno sam sretan što je Branko postao dio naše priče. Želim mu mnogo sretnih trenutaka s njegovom prekrasnom Neverom i nadam se da će zadržati svoj pozitivan, vedar, strastven i simpatičan duh kao i dosad. Bilo je zadovoljstvo i čast upoznati Brankovu obitelj i prijatelje te vidjeti toliku podršku i ljubav", dodaje u objavi na Facebooku.

Inače, Rimčeva električna superjurilica u osnovnoj verziji stoji oko dva milijuna eura, no hrvatski poduzetnik nije otkrio koliko ju je ugledni neurokirurg platio.

VIDEO Mate Rimac poručio hejterima: Briga me, mrzite i pljujte koliko želite

Komentara 5

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
12:04 20.02.2024.

Bravo za gospodina doktora iza gospodina Rimca! Taman da je Neveru dobio poklonjenu promocija ovog hrvatskog proizvoda u USA gdje ima puno potencijalnih kupaca je sigurna na ovom zanimljivom tržištu.

Avatar horuk
horuk
13:14 20.02.2024.

Čestitke obojici.

TR
tratincica68
23:41 20.02.2024.

Te pare gori zaradis u 9 miseci.u njemackoj za 5 godina u hr za 150 god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije