Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je moguće

Kava u centru Zagreba za manje od 1,50 eura: Ovo je popis kafića u kojima vas neće opljačkati

Vlasnik kafi?a iz Zagreba cijene svih kava zaokružio na jedan euro
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
09.09.2023.
u 07:00

Svega tridesetak metara od zagrebačke špice, u kultnom Alcatrazu, kavu možete popiti za 1,10 eura. U Petitu u Petrićevu prolazu kava stoji samo 1,06 eura

Jeste li znali da u centru Zagreba još uvijek postoje kafići gdje kavu možete popiti za manje od 1,50 eura, pa čak i za jedan euro? Da, dobro ste pročitali. Mjesta u gradu gdje možete uživati u dobroj kavi, a gdje vas neće "opljačkati" danas je teško pronaći, no nije nemoguće.

U odnosu na običnu kavu, ona s mlijekom u povoljnijim kafićima stoji 15 do 30 centi više
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Protegnete li, primjerice, noge Preradovićevom prema Glavnom kolodvoru, svega tridesetak metara od zagrebačke špice, naići ćete na jedan od najjeftinijih kafića u centru metropole, kultni Alcatraz. Kavu ondje možete popiti za 1,10 eura, a onu s mlijekom za 30 centi više. Domaće pivo od pola litre, u popularnom "Alkiću" stoji 2,40 eura. Iznos na računu neće vas neugodno iznenaditi ni zateknete li se u Caffe baru MK Krolo u Radićevoj gdje kava stoji 1,30, ona s mlijekom 30 je centi skuplja, dok se pivo može popiti za 2,30 eura.

Mjesta u centru grada gdje po pristojnim cijenama možete uživati u dobroj kavi danas je teško pronaći, no nije nemoguće
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija

Caffe bar Petit u Petrićevu prolazu također slovi kao jedan od najjeftinijih zagrebačkih kafića, a kavu s mlijekom ondje ćete popiti tek za 1,19 eura, dok ona bez mlijeka stoji samo 1,06 eura. Domaćim pivom od pola litre možete se osvježiti za samo 1,59 eura što je najpovoljnija ponuda koju smo pronašli. Odlučite li se u Petitu, koji se nalazi i na Iblerovu trgu, počastiti nekim bezalkoholnim pićem, izdvojit ćete dva eura, dok isto piće u većini drugih zagrebačkih kafića stoji gotovo euro više.

Prvu jutarnju kavu, za samo euro i pol, možete popiti i na Cvjetnom trgu, u Caffe baru Pif, koji u jutarnjim satima ima posebnu akciju. A od 7 do 10 sati akcija je i u kafiću Argentina u Tkalčićevoj, gdje ćete espresso platiti također euro i pol, a kavu s mlijekom deset centi više. Najjeftiniju jutarnju kavu pronašli smo u Jiggy Baru u Perkovčevoj gdje od 7 do 10 sati stoji tek jedan euro.

Komentara 9

Avatar Bill Carson
Bill Carson
12:22 09.09.2023.

nekoć se kava s mlijekom kupovala za 5 kuna.

PO
poluvodič
11:14 09.09.2023.

Dobra kava za 1 euro? Smiješno. Živio sam u ZG nekih 6-7 godina, u svega 2-3 birca sam popio dobru kavu. Ono što naši nude kao dobru kavu, nije vrijedno ni 10 centi

EJ
ejStef
10:36 09.09.2023.

E, ovo je puno smislenije nego samo se žaliti kako je svugdje skupo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije