Geekovi putuju

Najveći hot-dog na svijetu na prvom hrvatskom putničkom blogu Phoenix & Phoenix

Phoenix and Phoenix
Foto: Privatni album
1/3
09.01.2014.
u 16:45

Blog su pokrenuli poznati hrvatski gadgetomani Dragan Petric i Bojan Mušćet, pišući reportaže s raznih krajeva svijeta na engleskom jeziku, za publiku iz cijelog svijeta

Najveći hot-dog na svijetu koje priprema Alice Cooper u Americi, najbolji rock-muzej na svijetu koji se obilazi s bocom pive u ruci u Berlinu, ražnjići od prženih škorpiona koji se prodaju kao street-food u Pekingu, lokacije na kojima se snimao Star Wars u Tunisu i mnoge druge zanimljivosti samo su djelić sadržaja koji se nudi na nedavno pokrenutom prvom hrvatskom putopisnom blogu, nazvanom Phoenix & Phoenix

Blog su napravili poznati hrvatski gadgetomani, Dragan Petric iz Buga i Bojan Mušćet iz HT-a, koji su, na poslovnim putovanjima, obišli mnoge krajeve svijeta. Napravili su putopisni blog kako bi svima pokazali da se i na poslovnim putovanjima može pronaći vremena za zabavu i uživanje u "sitnim radostima" (poput najvećeg hot-doga na svijetu) koje nije moguće pronaći u bilo kojem turističkom vodiču.

Ono što je posebnost ovog bloga jest da ga ovaj dvojac piše na engleskom jeziku, za publiku iz čitavog svijeta, što je prvi takav uradak domaćih autorskih snaga. Slično tome, kako su blog napravili tehnološki znalci, ovo je prvi putopisni blog na čitavom svijetu koji je napravljen u takozvanoj RWD tehnologji, što znači da se dizjan bloga automatski prilagođava veličini ekrana na kojem se prikazuje - od smartfona, preko tableta, do prijenosnika i stolnih računala.

Phonix & Phoenix ovih dana putuju u Las Vegas gdje će se održati CES 2014, najveći svjetski sajam potrošačke elektronike, pa njihove dogodovštine iz najluđeg grada na svijetu možete, osim na blogu, pratiti i na službenoj Facebook stranici bloga, dok će reportažu sa sajma Dragan Petric iz Buga pripremiti i za IQ te Večernji list.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije