Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operativni sustav

Microsoft predstavio sučelje novog OS-a - Windowsa 8

zadar-novi
Foto: Ivica Galović
1/2
02.06.2011.
u 16:15

Prva stvar koju ćete vidjeti kada pokrenete sustav Windows 8 jest novi početni zaslon koji ima osobni mozaik "pločica".

Microsoft je predstavio sučelje novog operativnog sustava pod nazivom Windows 8 koje uvelike podsjeća na Windows Phone 7. Operativni je sustav prvi put prikazan na konferenciji "All Things D" u Kaliforniji.

Prema prikazanom na konferenciji, cilj je novog operativnog sustava mogućnost postizanja jednako kvalitetnih rezultata bilo da je riječ o 8-inčnom tabletu ili snažnijem računalu s velikim zaslonom.

Prva stvar koju ćete vidjeti kada pokrenete sustav Windows 8 jest novi početni zaslon koji ima osobni mozaik "pločica". Svaka aplikacija na vašem sustavu predstavljena je "pločicom". One mogu ažurirati i prikazati podatke a da sami ne pokrenete aplikaciju.

Windows 8 će također podržavati dvije različite vrste aplikacija. Jedna je normalna Windowsova aplikacija koja radi na sučelju sličnom Windowsu 7. Druga je nova vrsta aplikacije koja mora biti napisana u HTML5 i Javascriptu. Te aplikacije izgledaju poput mobilnih aplikacija i ispunjavaju cijeli zaslon. Microsoft je već lansirao neke aplikacije poput Internet Explorera za ovaj format.

Microsoft  nije odao kada će Windows 8 biti na raspolaganju, a više bi informacija trebalo biti dostupno u rujnu.

Komentara 3

DL
davidoff_lights_1
02:36 05.06.2011.

smetje od OS.a nikad nije valjao niti ce ikad vrijediti one novce koje Bill trazi za \"OS\"

Avatar Aahz
Aahz
12:43 29.06.2011.

XP je zakon

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:07 10.09.2011.

U pravu si, \"Aahz\". Sve guzobolje poslije XP je total useless bullshit. MS idioti misle da ljudi imaju laptope samo zbog jebenih slika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije