Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojavio se problem

Koristite li Gmail, provjerite kome ste zapravo poslali mailove

Gmail
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
24.02.2015.
u 14:39

Korisnici koji mailove šalju brzo i bez provjere mogu se dovesti u neugodnu situaciju

Ako ste korisnik Gmaila i prilikom slanja mailova se (previše) oslanjate na Googleov prijedlog primatelja (auto-complete), pripazite.

Iako problem nije primijećen kod svih korisnika, zaprimljen je određen broj pritužbi da Gmail ne sugerira slanje maila najčešćim primateljima kada se unese prvo slovo, već one rjeđe. Korisnici koji mailove šalju brzo i bez provjere odaberu Gmailov prijedlog primatelja tako se mogu dovesti u situaciju da mail pošalju na krivu adresu.

Mnogi korisnici požalili su se Gmailu kako su u mailovima koji su poslani krivim osobama bile povjerljive ili osobne informacije, javlja NDTV.com.

Iz Gmaila su putem Twittera uputili korisnicima ispriku te su ih obavijestili kako rade na rješavanju problema. Do tada, korisnici mogu izbjeći neugodnosti jednostavno s više pažnje i dvostruke provjere prije slanja maila.

>> Lozinke uskoro postaju stvar prošlosti. Evo što će ih zamijeniti

>> Američki istraživači hakirali Gmail i druge aplikacije

Komentara 2

Avatar Honduras
Honduras
17:28 24.02.2015.

ovo je zaista nevjerojatno - ako odabereš krivog primatelja, gmail će zaista baš njemu poslati mail... ludilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije