Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ometanje

Istra i dalje bez TV programa zbog talijanskih 'upada' u mrežu

\'unutrasnja Zagreb, slavonska,, 05.08.2008. ilustracija, televizor, daljinac, televizija, tv snimio Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Pixsell
16.12.2010.
u 14:07

Odgovoreno je da će talijanski DVB-T multipleksi smanjiti snagu signala svojih televizijskih postaja koji onemogućuju prijem hrvatskih programa.

Radi što bržeg uklanjanja smetnji u hrvatskim DVB-T multipleksima u Istri, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) intenzivno surađuje s lokalnim i stranim nadležnim institucijama. Akcija je pokrenuta još prošli petak, a o situaciji je odmah obaviješteno tijelo nadležno za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom u Italiji. HAKOM je tada upozorio na nedopustivu situaciju i zatražio žurno uklanjanje smetnji, sukladno međunarodnoj proceduri koju propisuje Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU – International Telecommunication Union), nadležna UN-ova agencija. Prijave smetnji poslane su zbog ometanja A,B i D multipleksa, odnosno 28., 29. i 53. kanala frekvencijskog područja UHF.

 HAKOM je o problemu obavijestio i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija žurno je reagiralo i o svemu obavijestilo talijanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj. Upozorili su ga na situaciju i zatražili hitno rješavanje.

 Osim službeno, HAKOM je talijansku stranu i neformalno obavijestio o problemu. Odgovoreno je da će talijanski DVB-T multipleksi smanjiti snagu signala svojih televizijskih postaja koji onemogućuju prijem hrvatskih programa. Radi praćenja situacije u radiofrekvencijskom spektru, HAKOM-ovo vozilo je i ovaj tjedan redovito izlazilo na teren u Istri.

 HAKOM čitavo vrijeme blisko surađuje i s mrežnim operatorom DVB-T multipleksa u Republici Hrvatskoj – tvrtkom Odašiljači i veze – radi pronalaska brzog načina omogućavanja prijema hrvatskih programa u što većem dijelu smetnjom pogođenog područja. Ovo se čini jer ne postoji jamstvo brzog rješavanje nastale situacije s obzirom na to da je riječ o smetnjama čiji je izvor u inozemstvu, kaže se u HAKOM-ovu priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
00:45 17.12.2010.

Šta država čeka ????????????????? .................. tužiti italiju mjerodavnim europskim institucijama i vratiti milo za drago !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .................... ajde mamlazi u nadležnom ministarstvu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
13:32 22.12.2010.

takav shit pamte stari od \'62 godine. Prijetnje putem radija i Tv-a da Istra nije povezana sa Zagrebom i Yu jer povijesno pripada Italiji, objašnjenja kako su talijani dobri i da mogu okupirati Istru sa 9 tenkova i stati na Gorskom Kotaru kao \'70te ali da neće jer nije ...fora, opale loviti do istarske obale talijanskim ribaricama jer osjećaju da im ne možemo ništa jer je navodno Italija LJUTA NA RH I TO S RAZLOGOM DOBRIM - a hrvatska javnost to niti ne zna. 80te - hrvatima je bolje da ih okupiramo, bolje bi živjeli. kakv im je to jezik liči na ruski, talijanski je ipak preteča svih romanskih jezika. 91- eto ih ratuju hahaha koje budale, a nastali su na korijenima AVNOJevskog antifasizma, \'92-98 majko mila koje budale ti hrvati prenosimo im stampu - pa oni misle da su snazan međunarodni čimbenik, da su BITNI ahaha, Milano ima više stanovnika od te države. 98-2002 - gotovo je, pokupovali smo budale, prepustili su nam svoje banke. SAMO NEKA SE ŠEPURE. 2002-2008 - ANTIKORUPCIJA, afere. Vidi pa oni pokušavaju ustrojiti pandan talijanskoj mafiji na čelu sa Šeksom. ahaha smiješni su. Znaju li oni koliko ima Italija stanovnika, 2000 milijardi godišnje od turizma eura? ajme pa oni opet imaju 12 milijardi eura? ahahaha 2009- BRAVOOO Sanader, Bravo Croazia. Stižu vam talijani na godišnji odmor ahahaha. Sve radnička klasa bez novca. Bogati talijani na Sardiniju i Korziku idu i New York, Mala Italija. 2010. Ma Japanci im nisu ravni. Dajte im samo nož, sami će si zabosti noz u trbuh, vidjet ćete ahaha. Ni japanci im nisu ravni. 2012. Evo ih u EU. Zar nije bolje povezati Istru s Toscanom lijepo u jednu transregiju?

OB
-obrisani-
13:33 22.12.2010.

2018 Talijani izlaze iz EU. EEEE to je bila jedna regija ta transregija, ostavite to je našššeeee. Vivere libere svake zime shit od RAI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije