Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kineski sindrom

Iseljavaju deset tisuća ljudi da bi komunicirali s izvanzemaljcima

Izvanzemaljci
Foto: Youtube
22.02.2016.
u 10:00

Peking gradi najveći teleskop na svijetu i stanovništvo se mora odseliti s tog područja kako im ne bi naškodilo elektromagnetsko zračenje

Gotovo deset tisuća stanovnika na jugozapadu Kine priprema se na selidbu. Svi koji žive unutar pet kilometara od najvećeg teleskopa na svijetu, koji se upravo gradi, bit će iseljeni iz svojih domova kako elektromagnetsko zračenje ne bi utjecalo na njih.

Država će im za to platiti 1800 dolara. Cijena teleskopa je 182 milijuna dolara. Teleskop nazvan Aperture Spherical Telescope nalazi se u prirodnom bazenu u pokrajini Guizhou. Njegova izgradnja započela je sredinom 2011., a očekuje se da će biti završen krajem ove godine. Prema podacima kineskih medija, površina teleskopa navodno zauzima 30 nogometnih terena.

Kineski teleskop bit će širok 500 metara te će svojom veličinom nadmašiti dosadašnji najveći takav teleskop koji je postavljen u Portoriku i širok je 300 metara. Kineski znanstvenici godinama su se oslanjali na podatke “iz druge ruke”, pa će novi teleskop “znatno unaprijediti” kapacitet Kine za promatranje dubokog svemira.

– Uz pomoć osjetljivijega teleskopa moći ćemo primati slabije i udaljenije radijske poruke. To će nam pomoći u traganju za inteligentnim životom izvan naše galaksije i u istraživanju porijekla svemira – rekao je Wu Xiangping, generalni direktor Kineskog udruženja za astronomiju.

>>Pravi X-Files: CIA u javnost pustila tajne dokumente o 'izvanzemaljcima'

>>Izvanzemaljci nas proučavaju na isti način na koji se mi bavimo mravima

Ključne riječi

Komentara 1

BU
buderim
09:37 22.02.2016.

Kinezi vidjeli da se na ovoj planeti sve manje kupuje njihovo smece pa ga sad pokusavaju uvaliti vanzemaljcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije