Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcijski nadzor

HAKOM: Više operatora nepropisno oglašava usluge

'01.07.2011., Trg bana Josipa Jelacica, Zagreb - Mobiteli i dodatna oprema, ilustracija. Tipkanje na touch screen mobitel uz slasni zalogaj peciva.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.09.2012.
u 10:17

Jedan je operator broj s pozivnim brojem 060 koristio za pružanje usluga sa sadržajem neprimjerenim djeci

Inspektori elektroničkih komunikacija Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) proveli su tijekom srpnja, kolovoza i rujna niz inspekcijskih nadzora nad operatorima usluga s posebnom tarifom te pritom utvrdili da neki operatori nisu postupali u skladu odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga.

Jedan je operator broj s pozivnim brojem 060 koristio za pružanje usluga sa sadržajem neprimjerenim djeci, a propust koji je utvrđen kod većeg broja operatora jest i nepropisno oglašavanje usluga jer se u sklopu oglasa ne navode informacije s kontaktnim brojem telefona, kao i obavezna napomena da su usluge s pozivnim brojem 064 namijenjene isključivo punoljetnim osobama.

Rješenja koja su donijeli inspektori elektroničkih komunikacija HAKOM-a tvrtkama nalažu da u zakonski predviđenom roku usklade poslovanje s odgovarajućim odredbama iz pravilnika i plana. Kako javljaju iz HAKOM-a, inspektori poduzimaju sve zakonom propisane radnje kako bi takvi operatori postupili prema naloženom te će u suprotnom izreći novčane kazne u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije