Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZITE NA SIGURNOST

Držite se pravila: Božićna drvca mogu biti opasna prilikom prijevoza

Zagreb: Prodaja borova za Božić na Trgu Franje Tudjmana
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.12.2021.
u 15:29

U Njemačkoj se nepoštivanje propisa prilikom transporta drvca kažnjava 60 eura i jedan kazneni bod

Želite li prevesti kupljeno božićno drvce u svom automobilu, vrlo je važno gdje ćete ga pričvrstiti jer u slučaju sudara na 50 km/h drvo od 30 kilograma postaje metak od 750 kilograma, piše Fenix Magazin

Stavite li drvce u prtljažnik, morate svakako preklopiti sjedala. Donji kraj drvca trebao bi biti usmjeren prema vozaču i izravno udarati u naslon, a možete ga pričvrstiti pomoću traka. Drvce pritom ne smije prekrivati stražnje sjedalo i registarske oznake. 

Možete ga prevesti i na krovnom postolju - stavite pokrivač ispod drvca kako bi izbjegli oštećenja, donji kraj drvca također mora biti okrenut prema naprijed prilikom transporta te pričvrstite stablo zateznim pojasom.

U Njemačkoj se nepoštivanje propisa prilikom transporta drvca kažnjava 60 eura i jedan kazneni bod. Ako božićno drvce strši više od metra preko stražnjeg dijela automobila, kao i svaki drugi teret, mora biti označeno crvenom zastavom, a u mraku crvenom signalizacijom. Ako ta oznaka nedostaje, plaća se kazna od 25 eura.

>> VIDEO Božićna drvca: Istražili smo koja su najbolja

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:40 29.12.2021.

Ja prevezao, bez ovih vrijednih uputa. 15 km.

KA
kažemja
21:32 21.12.2021.

Ja unajmim labudicu. Malo je skuplje ali sam barem siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije