Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krao je laptope i torbe

Drski lopov u sedam mjeseci provalio je u devet automobila po Zagrebu, konačno ga uhvatili

Krađa automobila
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
19.12.2021.
u 14:13

U Heinzelovoj je u petak provalio u jedan od automobila, a policajci su ga primjetili na raskrižju Šulekove i Zvonimirove ulice te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nije pretjerano, čini se, birao marke automobila, ali ni lokacije na kojima je "ordinirao". A prošlo je punih sedam mjeseci prije nego što su ga konačno uhvatili. 36-godišnji muškarac od svibnja do prosinca ove godine provalio je, sumnja se, u devet automobila i iz njih  krao laptope, informatičku opremu, torbe, pa i laserski metar. O tome je izvijestila zagrebačka policija, koja je nad njim dovršila kriminalističko istraživanje. 

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem. Sumnja se da je u prvoj polovici svibnja 2021. godine u Ulici Crvenog križa i Širolinoj ulici došao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes GLA zagrebačkih registarskih oznaka i osobnog automobila VW Golf krapinskih registarskih oznaka na kojima je potom razbio staklo vozila te otuđio prijenosna računala.
 
Nadalje, također se sumnja da je u prosincu 2021. godine tri puta u Ulici Ljudevita Posavskoga, jednom u Ulici Grge Tuškana, također jednom u Ulici Baltazara Bogišića te jednom na Radničkoj cesti, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, provalio u osobne automobile različitih marki i registarskih oznaka iz kojih je potom otuđio prijenosna računala, raznu informatičku opremu, više različitih torbi te laserski metar.


 
U petak, 17. prosinca 2021. godine je oko 18.30 sati u Heinzelovoj ulici, sumnja se, provalio u osobni automobil marke Škoda Kodiaq zagrebačkih registarskih oznaka 56-godišnjaka, iz kojeg je otuđio informatičku opremu. Nedugo nakon izvršenja djela osumnjičenog su na raskrižju Šulekove i Zvonimire ulice uočili policijski službenici te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 26.350 kuna - priopćili su u PU Zagrebačkoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije