Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Bentley

Aristokratski štih, bondovski gadgeti i slike iz Like i s Jadrana - sve za 200.000 eura

Bentley Continental GT
Foto: Bentley
08.09.2017.
u 11:40

Unutrašnjost je ručno izrađena od najfinijih materijala, birati se može 15 vrsta kože, a za samo jedan auto potrebno je 10 m2 drva

Treća generacija Bentleyeva Continentala GT, pravog “gran turismo” automobila, odnosno luksuznog putničkog automobila visokih performansi donosi najbolje tehničke inovacije, kvalitetu i opremu te, dakako, aristokratski štih prema kojem je izvorno engleski proizvođač prepoznatljiv. Od 2003. godine iz Bentleyeve tvornice u engleskom Creweu izašlo je 66.000 ručno izrađenih Continentala GT. Jedan od njih u kabrioletskoj GTC izvedbi u modroj boji vozio je i Zdravko Mamić.

Continental GT je kupe četverosjed (2+2) dug 480 cm. Razvijen je na novoj izvorno Porscheovoj MSB platformi na kojoj je nastala nova Panamera. Ali, iz Bentleya ističu da je 82% dijelova izrađeno posebno za Continental GT, a samo 18 posto iskorišteno s drugih automobila VW grupe.

Bentley Continental GT
1/9

Opet Jadranska magistrala

Smanjenje mase od 85 kg na još uvijek visokih 2250 kg učinjeno je mahom zbog upotrebe aluminija od kojeg su napravljeni svi karoserijski dijelovi.

Prema izgledu, a u odnosu na prethodnika, novi se model čini elegantnijim, ne toliko goropadnim i mišićavim. Najveća promjena napravljena je na stražnjem dijelu na koji su odlično sjela svjetla u obliku elipse. Unutrašnjost je gotovo cijela ručno izrađena od posebno šivanih kožnih dijelova, ručno poliranog kroma i najkvalitetnijeg drva. Primjerice, za jedan automobil potrebno je više od 10 kvadratnih metara drva za čiju je izradu i prilagodbu potrebno više od devet sati. Posebnost na središnjoj konzoli jest zakretni zaslon od 12,3-inča osjetljiv na dodir koji sadrži najbolje moguće multimedijske sustave i prilagodbu na pametne telefone, a može se rotirati u tri dijela pa podsjeća na gadgete koje znamo iz filmova o Jamesu Bondu.

Najveća brzina 333 km/h

A sada već tradicionalno, Bentley svoje prve fotografije novih modela slika u Hrvatskoj. Ovoga puta za službeni video i fotografije poslužile su ličke ceste i neizbježna Jadranska magistrala, pa eto još jednog priznanja ljepotama Lijepe naše.

Za pogon je zadužen dorađeni 6,0-litreni bi-turbo W12 TSI benzinac uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji snagu od 635 KS i 900 Nm okretnog momenta prenosi na sva četiri kotača. Tako snažan pogon nemalu masu od već spomenutih 2,25 tona s mjesta do stotke potjera za samo 3,7 s, a maksimalna je brzina točno 333 km/h. Ako vas baš zanima, za razliku od prošlog modela potrošnja je značajno smanjena pa umjesto prosječnih 14,2 l/100 km Continental GT sada u prosjeku troši 12,2 l/100 km. Za sigurnost se brine novi sustav Bentley Dynamic Ride koji poboljšava stabilnost vozila, a za veću udobnost unaprijeđeni zračni ovjes.

Početna cijena u Njemačkoj iznosi oko 200.000 eura.

Komentara 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
14:29 08.09.2017.

Sigurno je to naša predsjednica testirala ovu jurilicu u Lici uz apartman i janjetinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije