Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatarski gradonačelnik Majdak:

Sruši li HDZ proračun, opet ću pobijediti

Zlatar
Foto: Mladen Mandić
20.12.2014.
u 12:00

Sjednica Gradskog vijeća o proračunu trebala se održati u četvrtak, no na zahtjev HDZ-a odgođena je za ponedjeljak u 18 sati

Burno je ovih predblagdanskih dana u Zlataru. Naime, sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebao donijeti gradski proračun za iduću godinu, odgođena je s četvrtka na ponedjeljak. Sjednica je odgođena na zahtjev jedne trećine vijećnika HDZ-a koji su tražili odgodu zbog ranije preuzetih neodgodivih radnih obaveza te zbog zdravstvenih razloga, a na sjednicu također nije mogao doći ni nezavisni vijećnik Jurica Bizjak, koji se ispričao zbog ranije dogovorenog, neodgodivog, poslovnog putovanja.

Razočaran oporbom

- Izgubio sam većinu u Gradskom vijeću jer mogu računati na svega sedam kandidata od njih 15 i osjećam da prijedlog proračuna neće proći. Uz tri glasa koalicije A-HSS-a i HNS-a, ZDS-ovca Vladimira Minđaka te tri glasa SDP-a, imamo svega sedam glasova što nije dovoljno za prihvaćanje proračuna. Nedostaje nam glas teško bolesnog nezavisnog vijećnika Davora Brlića koji je u bolnici - rekao je gradonačelnik Stanko Majdak.

Dodao je i kako je razočaran odnosom oporbe prema njemu, jer je on u godinu i pol otkako upravlja Gradom, u projekte cestogradnje uložio 27,5 milijuna kuna, 10,5 milijuna kuna uložit će se u renoviranje Sokolane, dug prema dobavljačima smanjio je za tri milijuna kuna, gradski dug bivšeg gradonačelnika Đureka prema Hypo banci smanjio je za dva milijuna kuna te još dodatnih 409 tisuća kuna kreditnih obaveza prema Zagrebačkoj banci.

Izbori - novi trošak

- Ako oporbeni vijećnici ne prihvate proračun, a nemaju razloga za to, slijede nam novi izbori i dodatni trošak. Što bi to značilo za Grad Zlatar ne treba ni spominjati. No, ja sam spreman i na to. Ponovo ću se kandidirati i još ih uvjerljivije pobijediti - rekao nam je Majdak.

Predsjednik HDZ-a Želimir Kurečić rekao nam je kako HDZ još uvijek nije donio konačnu odluku hoće li u ponedjeljak dići ruku za proračun ili ne, već će je donijeti na sjednici Gradskog odbora HDZ-a prije same sjednice Gradskog vijeća.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
19:42 22.12.2014.

Ovo je bolest. Nije važno je li proračun dobar već tko ima koliko "ruku!?" Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije