Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevec na Sutli

Vijećnici HDZ-a traže raspuštanje općinske vlasti - tvrde da se zaboravio donijeti rebalans proračuna za 2014. godinu

Kraljevec na Sutli
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
07.01.2015.
u 16:00

U Uredu državne uprave tvrde da je prema dokumentaciji koja im je dostavljena iz Općine, rebalans proračuna za 2014. prihvaćen 20. prosinca, sa šest glasova "za"

Klub vijećnika HDZ-a Kraljevca na Sutli zatražio je od Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji donošenje odluke o raspuštanju općinske načelnice Danijele Pongrac i Vijeća Kraljevca na Sutli te raspisivanje novih izbora jer, kažu u HDZ-u, Općinsko vijeće nije kvalificiranom većinom svih vijećnika donijelo odluku o općinskom proračunu za 2014. godinu nakon prve izmjene.

Bez potrebne većine

- Na sjednici Vijeća održanoj 2. prosinca kada se glasalo, da bi se rebalans proračuna prihvatio, za njega je od ukupno 11 općinskih vijećnika trebalo glasati najmanje šest, kako je propisano Zakonom o lokalnoj upravi te Statutom općine Kraljevca na Sutli. No, za proračun je tada glasalo samo pet vijećnika, dva su bila protiv, a jedan, Zdravko Jemeršić iz HNS-a, bio je suzdržan. No, predsjednik Vijeća Zvonko Berić je tada konstatirao da je Odluka rebalansa za 2014. prihvaćena te time povrijedio zakonsku regulativu, ne poštujući Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi niti općinski Statut. Na sjednici pak koja je održana 20. prosinca, ta točka uopće nije bila ni stavljena na dnevni red, a do 31. prosinca nova sjednica nije ni održana - rekao nam je predsjednik kraljevečkog HDZ-a Antun Hrelja.

No, općinska načelnica Danijela Pongrac kaže kako je sve u skladu sa Zakonom, da dokumentacija o svemu postoji te da HDZ iznosi laži i neistine. To nam je rekao i predsjednik Vijeća Zvonko Berić. Upit smo poslali i Uredu državne uprave u Krapini.

Je li odluka falsifikat?

- Iz dokumentacije koja ja dostavljena Uredu državne uprave proizlazi da je odluka o prihvaćanju proračuna nakon prve izmjene donesena na sjednici održanoj 20. prosinca 2014. potrebnom većinom od šest glasova. Naime, nakon što je Uredu dostavljena odluka sa sjednice održane 2. prosinca, a koja je donesena sa samo pet glasova “za”, ovaj Ured sukladno Zakonu dao je uputu da se u roku 15 dana od primitka upute otklone uočeni nedostaci. Prema dokumentaciji dostavljenoj ovom Uredu, na sjednici održanoj 20. prosinca 2014., odluka o rebalansu proračuna prihvaćena je potrebnom većinom od šest glasova – rekla nam je predstojnica Ureda Snježana Mezdić.

Nakon što smo Hrelji rekli kako je poslana dokumentacija u Uredu čista, odgovorio je:

- Ako su u općini tako nešto napravili, dakle falsificirali odluku za jedan tako važan dokument kao što je proračun, napravili su teško kazneno djelo. Ovdje će očito još biti puno posla i za krim policiju – rekao je Hrelja.

Komentara 6

JA
james49
17:55 07.01.2015.

Proračun je lista želja. To je isto kao kad ja razmišljam i zaželim ove godine kupiti novi frižider, a onda na jednom ostanem bez posla, a frižider kupljen. A svi, ZNA SE koje partije članovi, dobili od Vase nalog, da ruše lokalne vlasti ako je to moguće, a kako bi se ponovno dokopali te vlasti. Jer treba nastaviti gdje se stalo.

VE
vezana
17:33 07.01.2015.

Gosn. Hrelja slažem se, treba da stanu krivotvoritelji tako važnog dokumenta kao što je proračun pred lice pravde. No pitanje svih pitanja, koliko je bilo krivotvorenja od strane HDZeja i zašto još uvijek ne čistite pred svojim pragom, jer imate puno posla. HDZ je falsificirao štošta pa su pojedinci u Remetincu, mi smo brutalno pokradeni i zaduženi samo zahvaljujući vama_hadzejcima. Molim vas, samo nemojte vi o poštenju, to vam je poznato u narodu kao licemjerje. Nije donesen Rebalans?!?! Općina i država ima daleko važnijih problema.

VI
vidala
22:13 07.01.2015.

ko je tu lud? Novinar, Hrelja, Načenica ili onaj ko to čita? kaj se tu rado i proračunu za 2015 (članak objavljen početkom 12. 2014.) ili o rebalansu proračuna za 2014. godinu (gore objavljen članak). ili su donosili proračun zaa 2015, a nakon toga rebalans za 2014. Dajte se već jemput dogovorite - odnosno UKINITE takve male općine jer osim kaj puno troše zauzimaju previše medijskog prostora, a u svemu tome in g. Novinar zdušno pamaže!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije