Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagorska Županijska skupština u 2014.

Vijećnici HDZ-a javljali se 66 puta, SDP-a pet

Skupština
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
02.01.2015.
u 12:00

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki (HSS) javila se 19 puta, a HDZ-ovi Mirko Krznar i Žarko Tušek 17, odnosno 16 puta

Iza nas je još jedna politička godina u kojoj su neki lokalni političari više participirali, neki pak manje. Njihovi glasači koji su ih birali, imaju pravo znati i koliko su bili aktivni u svom radu. Teško je pobrojati aktivnost u svim gradskim i općinskim vijećima, pa ćemo pokušati donijeti tek presjek rada članova Skupštine Krapinsko - zagorske županije. Vijećnici su tijekom 2014. godine zasjedali šest puta za što dobiju mjesečnu neto naknadu od 500 kuna, dakle, prisustvovali sjednicama ili ne, 6000 kuna godišnje. Predsjednica Vlasta Hubicki i dva potpredsjednika Tomislav Končevski i Žarko Tušek naravno i nešto više.

Aktivni i manje aktivni

Po podacima koje smo dobili od višeg stručnog suradnika za poslove Županijske skupštine Damira Galoića, najaktivnija vijećnica bila je sama predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki (HSS) koja se za riječ javljala 19 puta. Slijede je Mirko Krznar (HDZ) sa 17, Žarko Tušek (HDZ) s 16 te Mladen Popović iz ZDS-a s 13 javljanja.

Što se tiče vijećničkih pitanja na aktualnom satu, najviše ih je postavio Mišo Grilec (HDZ) - četiri, a slijede njegovi stranačke kolege Žarko Tušek i Mirko Krznar sa po tri pitanja. No, ima i podosta onih koji se cijele godine ni po točkama dnevnog reda, ni po vijećničkim pitanjima nisu javili nijednom. Red je da i njih nabrojimo - Ana Gregurović, Anica Hlaban, Tihomir Vrančić i Goran Grobotek iz SDP-a, Mario Škrnjug iz HNS-a, Tanja Tukač i Stjepan Horvat iz HSS-a, Juraj Matkun iz HSU-a, Bojan Ceboci, Damir Hršak i Natalija Lukec iz Laburista te Alojz Horvat iz A-HSS-a.

Što se tiče stranaka, daleko najaktivniji bili su članovi HDZ-a koji su se za riječ javljali čak 66 puta, članovi ZDS-a javljali su se 22 puta, a članovi HSS-a 21 put. Članovi SDP-a na svih šest sjednica javili su se svega pet puta, a HNS-a šest.

ZDS-ovci prednjačili

Što se tiče broja javljanja u odnosu na broj članova Skupštine, tu su najaktivniji bili ZDS-ovci sa 7,33 javljanja po vijećniku, ispred HDZ-a sa 6,66 javljanja. Ispod jednog javljanja po sjednici imaju tri stranke - Laburisti s 0,4 javljanja, HSU-a s 0,66, te SDP-a s 0,83 javljanja. Što se pak tiče prisustvovanja sjednicama, svi vijećnici HSS-a bili su baš na svim sjednicama, po discipliniranosti drugi je HNS s 5,8, dok je na dnu Zagorska stranka s 4,0.

Komentara 3

VI
vidala
18:15 02.01.2015.

Ima jedna stara izreka ŠUTNJA JE ZALATO - kaj ih nije sram - zato kaj su bili tihi zato su ih i izabrali u skupštinu - i za kraj još jedna stara - NIŠ NI ZA NAVEK

ZA
zagorec2012
08:45 07.01.2015.

ima da te nema kad vidiš koja sve bagra tu sjedi i kroji našu sudbinu...fujjjjjj

VE
vezana
13:37 04.01.2015.

Oni koji se nisu javljali zeti se peneze od naknadi. Logika je ak se nisu javljali nisu ni ništ delali, sam kaj ne budu rekli da su bili super aktivni po županijskih odboraj, v krčmaj, restoranima, mesnatim (čitaj mesnim) odborima kak i priliči: (V politiki se ne kriči, kaj se ti ne skmiči-strogo zabranjeno razmišlati vlastitom pameću (sam za one politikare koji ju još imaju)).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije