Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav prema oldtimerima

Za Chrysler Valiant nudili su mu 25.000 eura, no uzalud

oldtimer
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
25.08.2016.
u 15:45

Riječ je o vrlo rijetkom automobilu proizvedenom 1961. u Americi, koji je već tada bio vrlo napredan i imao klimu.

Brođanin Josip Stevanović ponosni je vlasnik Chryslera Valianta iz 1961.

Riječ je o vrlo rijetkom automobilu proizvedenom u Americi, koji je bio vrlo napredan za svoje vrijeme i već tada imao klimu. Doznavši kako se u Švicarskoj prodaje model o kojem je oduvijek sanjao, Stevanović kao strastveni zaljubljenik u oldtimere nije se mnogo premišljao. Automobil je odlično očuvan, pali iz prve i bez problema svladava duže relacije. Iako je star 55 godina, prešao je samo 170 tisuća kilometara. Kupio ga je prije 12 godina od prvog vlasnika za 10 tisuća franaka.

– Veći dio dijelova na automobilu je originalan, a pri obnovi sam vodio računa da i svojom vanjštinom zadrži prvotni izgled. Ako ga pogledate s donje strane, uvjerit ćete se da ništa na njemu nije vareno ni krpano – kaže Stevanović. Kada ga je kupovao, boja na krovu bila je gotovo potpuno izblijedjela. U sličnom su stanju bili i hauba i blatobrani, tako da mu je za restauraciju trebalo dosta truda i vremena. Uglavnom ga izlaže na sajmovima i susretima oldtimera, ali ga koristi i za svečane prigode. Kada mu se prije dva mjeseca udavala kći, u svatovskoj povorci u Posušju provezla se ovim atraktivnim limenim ljepotanom.

Stevanoviću je to već četvrti oldtimer. – Počeo sam s bubom. Ubrzo sam se preselio u Volkswagenovu limuzinu, da bih kasnije prešao na Plymouth iz 1956., također američki auto koji je propusniji i veći od Chryslera. Međutim, kako nemam uvjete za držanje više oldtimera, morao sam se opredijeliti – nastavlja. Chrysler na tablicama ima oznaku povijesnog vozila, licencu Hrvatskog oldtimer saveza koja potvrđuje njegovu originalnost. Vlasniku su za njega već nudili 25 tisuća eura, ali nije ga dao. Kako sam kaže, za vožnju je još ljepši nego za gledanje.

>>Oldtimer našli na otpadu i uređivali ga deset godina

Komentara 1

VI
visokzg
16:31 25.08.2016.

Odlican auto. Gosp. Jole jos bolja ljudina. Imamo sam cast kad sam se zenio da me vozi u njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije