Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Volkswagen i Peugeot povećali zaradu

auto-mang.jpg
import
23.07.2008.
u 16:46

Volkswagen AG, najveći europski proizvođač automobila, povećao je profit u drugom tromjesečju za 35 posto i zaradio 1,64 milijarde eura, piše Bloomberg.

- Novi modeli, poput Tiguana, coupe verzije Passata i nova generacija Golfa, povećat će prodaju i podići zaradu izbad prošlogodišnjih 6,15 milijardi eura - rekao je predsjednik uprave Martin Winterkom.

Njemački proizvođač planira izgraditi tvornicu u Sjedinjenim Državama, a prošle je godine otvorena jedna tvornica i u Rusiji. Peugeot Citroen, drugi najveći proizvođač automobila u Europi, zaradio je u prvoj polovici ove godine 733 milijuna eura, što je povećanje od 49 posto prema istom razdoblju prošle godine, piše Bloomberg.

Kako se rekli iz tvrtke, dobit je porasla zahvaljujući rezanju troškova i dobroj prodaji Peugeota 308 i 207. Analitičari su očekivali pak 674 milijuna eura zarade.

Predsjednik uprave Christian Streiff, koji je prošle godine smanjio broj zaposlenih u Zapadnoj Europi za šest posto (ukinuto je 10 tisuća radnih mjesta), najavio je daljnje smanjivanje troškova proizvodnje. U Peugeotu predviđaju tešku drugu polovicu godine za europsko tržište automobilima.

(zm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije