Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti

Volkswagen i Peugeot povećali zaradu

23. srpnja 2008. u 16:46 7 prikaza
auto-mang.jpg
Foto: import

Volkswagen AG, najveći europski proizvođač automobila, povećao je profit u drugom tromjesečju za 35 posto i zaradio 1,64 milijarde eura, piše Bloomberg.

- Novi modeli, poput Tiguana, coupe verzije Passata i nova generacija Golfa, povećat će prodaju i podići zaradu izbad prošlogodišnjih 6,15 milijardi eura - rekao je predsjednik uprave Martin Winterkom.

Njemački proizvođač planira izgraditi tvornicu u Sjedinjenim Državama, a prošle je godine otvorena jedna tvornica i u Rusiji. Peugeot Citroen, drugi najveći proizvođač automobila u Europi, zaradio je u prvoj polovici ove godine 733 milijuna eura, što je povećanje od 49 posto prema istom razdoblju prošle godine, piše Bloomberg.

Kako se rekli iz tvrtke, dobit je porasla zahvaljujući rezanju troškova i dobroj prodaji Peugeota 308 i 207. Analitičari su očekivali pak 674 milijuna eura zarade.

Predsjednik uprave Christian Streiff, koji je prošle godine smanjio broj zaposlenih u Zapadnoj Europi za šest posto (ukinuto je 10 tisuća radnih mjesta), najavio je daljnje smanjivanje troškova proizvodnje. U Peugeotu predviđaju tešku drugu polovicu godine za europsko tržište automobilima.

(zm)

Što se to događa?
Severina odgovorila Igoru, a prozvala je i njegove roditelje Olju i Dragana
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?