Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Svaki drugi uneseni polovni auto ima vraćenu kilometražu

05.06.2018.
u 00:01

EU traži od članica da takve prijevare budu kazneno djelo, i za onog tko traži izmjenu brojača kilometara i za onog tko je izvrši

Ove godine u Hrvatsku je uneseno 30.751 rabljenih automobila s prosječnom kilometražom od 133.372 kilometara. To je službeni podatak Centra za vozila Hrvatske, ali tko kupcima u Hrvatskoj može jamčiti da je su prijeđeni kilometri stvarni, odnosno da kilometraža nije vraćana? Nitko sa sigurnošću. Priznao je to neizravno prošli tjedan Europski parlament koji je u četvrtak s velikom većinom izglasao izvještaj o manipulacijama s brojačima kilometara kod prodaje rabljenih automobila u kojem se predlažu zakonska i druga rješenja za sprečavanje ove nezakonite prakse i da se te prijevare odrede kao kazneno djelo u EU.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Od 2020. cestarinu ćemo plaćati pri brzini od 80 kilometara na sat?

- Crveni križ u Bihaću odustao od migranata jer prijeti epidemija

- Lažiranim potpisima ukrao 1,5 milijuna dolara

- Koke žive u 'hotelu' na osam kotača

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Grunf
Grunf
22:33 04.06.2018.

"UNESENI"???

HE
herc7
08:05 05.06.2018.

Kod novijih auta tipa golf 7 ,bmw serija 3 od 2013, mercedes c klasa svi od 2014 kilometrazu nije moguce vratiti! A kod svih ostalih lijepo uzmete prije br sasije i odete u taj servis na provjeru svih servisa ii zadnjeg. Sve lagano.

Avatar Oneill
Oneill
21:56 04.06.2018.

zato što sam uvjek rekao i stojim KAPUTALIZMUS je lopovluk u svakom detalju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije