Naslovnica Auti Automobili

Vozni park sina diktatora na aukciji, pogledajte što je sve vozio

Nguemu je poznat po luksuznom životu, kupovini skupocjenih nekretnina i automobila kao i korištenju državnog novca
29. rujna 2019. u 11:14 1 komentara 3822 prikaza
Zapljena luksuznih automobila
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Kolekcija luksuznih automobila oduzeta je potpredsjedniku Ekvatorijalne Gvineje, Teodorinu Obiangu Nguemu i prodat će se na aukciji u Švicarskoj. Procjenjuje se da kolekcija vrijedi 18,7 milijuna dolara. Nguemu je poznat po luksuznom životu, kupovini skupocjenih nekretnina i automobila kao i korištenju državnog novca.

'RADI SE O UŠTEDI' U pola godine oduzeli 11 skupocjenih automobila, odlučeno tko će ih koristit

Ukupno na aukciju ide 25 automobila, a među njima su sedam Ferrarija, tri Lamborghinija, pet Bentleya, jedan Maserati i jedan McLaren.

Prije tri godine sud u Švicarskoj pokrenuo je postupak protiv Ngueme koji je na funkciji potpredsjednika i vjerojatno će biti nasljednik svog oca koji se na funkciji predsjednika ove države u zapadnoj Africi nalazi već 40 godina.

Zapljena luksuznih automobila
1 / 7
Zapljena luksuznih automobila

Sudski postupak zbog financijskih malverzacija je obustavljen. Aukcije će pak biti jer prema zakonima u Švicarskoj sud može obustaviti postupak nagodbom ukoliko tuženi 'privede svoje poslovanje švicarskom zakonu". I Francuska i Brazil pokretale su potupke protiv Ngueme zbog sumnjivih poslova.

Cristiano Ronaldo OBOŽAVA JURILICE Ronaldo se pohvalio automobilom koji si rijetki mogu priuštiti, on ga isplati za dva tjedna!

Ova malena zapadnoafrička država jedan je od glavnih proizvođača nafte i ima samo 1,2 milijuna stanovnika. Nalazi se na listi jedne od najkorupmiranijih zemalja svijeta. piše Guardian.

Video: Dva milijuna eura vrijedan Rimac automobil razbio se o zid

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka