Naslovnica Auti Automobili

Policija će dronovima loviti divlje vozače

Aaeryon Skyranger bespilotna letjelica izvorno je dizajnirana za potrebe taktičkog nadzora u ratnim zonama, a ima objektive za noćni vid i zumiranje
17. srpnja 2019. u 15:39 1 komentara 195 prikaza
Policija u Winningenu u Njemačkoj već je predstavila dron za digitalno snimanje mjesta zločina i nesreća
Foto: Thomas Frey/DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Londonski policajci ubuduće će koristiti dronove kako bi detektirali vozače koji grubo krše prometne propise. Vojni dron ima opciju noćnog vida, pa i noću može uočiti bezobzirne vozače.

Ilustracija TIJELO U ŠUMI Hrvat ubijen u Njemačkoj: Na tijelu su pronašli ozljede nanesene nožem

Projekt stoji oko 80.000 funti, a policija će dronove rasporediti diljem grada, s posebnim naglaskom na uži centar. Dronovi će locirati prekršitelje, podatke će odmah poslati policajcima na tlu koji će prekršitelje potom presresti i ispisati im kazne.

Aaeryon Skyranger bespilotna letjelica izvorno je dizajnirana za potrebe taktičkog nadzora u ratnim zonama, a ima objektive za noćni vid i zumiranje. Automobil može pratiti do 50 minuta te može letjeti brzinom od 50 km/h. Dronovi ne bi trebali loviti vozače koji 'samo' voze prebrzo, već će se usmjeriti na one čija vožnja ugrožava živote ostalih sudionika u prometu.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • Ćirosine:

    Big brother na veliko.jugoslavija je mila majka prema ovoj euroslaviji,ispada da je juga bila expriment za ove zlotvore kako ce to sve funkcionirat