Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Večernji list Showcase

Pametni pješački prijelaz osvojio 160.000 kn, ovo su još 4 nagrađena startupa

Pet najboljih Startup Factory timova osvojili je po 160.000 kuna bespovratnih sredstava
06. prosinca 2018. u 18:45 1 komentara 364 prikaza
Pogledajte galeriju 1/13

Na "Zagreb Connectu" koji je održan u srijedu na Zagrebačkom velesajmu proglašeno je pet najboljih Startup Factory timova - OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross koji su osvojili po 160.000 kuna bespovratnih sredstava.

Startup Factory timovi koji će se natjecati na startup konferenciji Zagreb Connect U utrci za 860 tisuća kuna Pet najboljih startupova za svoje projekte dobit će po 160.000 kuna

Najboljim pitchom Zagreb Connecta proglašen je startup Silver Monitor koji je nagrađen iznosom od 60.000 kuna, priopćio je Zagrebački inovacijski centar (ZICER).

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) je 17 timova kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora, te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu dva mjeseca razvijalo svoje inovativne visokotehnološke ideje, a danas je proglašeno pet najboljih Startup Factory timova koji su osvojili po 160.000 kuna bespovratnih sredstava.  

MAKABI uvodi novi pristup u procesu prihrane i zaštite bilja primjenom pametnih mikrokapsula tijekom ekološke proizvodnje hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda. Primjenom mikrokapsula ispunjenih bioaktivnim tvarima smanjit će se korištenje agrokemikalija (mineralna gnojiva, pesticidi, insekticidi) štetnih za zdravlje ljudi, bilja ili životinja i unaprijediti proizvodnja zdrave i funkcionalne hrane.

Bill Gates Reinvented Toilet Expo Bill Gates u Pekingu predstavio WC budućnosti

OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju koji okuplja stručnjake iz različitih područja okupljenih s ciljem razvoja vizualnih komunikacijskih alata za one koji vide svijet drugačijim očima. Ovi alati uključuju OmoType, obitelj fontova oblikovanih za osobe s disleksijom i drugim poteškoćama čitanja te mobilnu aplikaciju OmoReader koja optimizira upotrebu OmoType pisma. 

Stratowave izrađuje rješenja bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica. Ona omogućavaju prijenos velikih količina podataka u stvarnom vremenu iz zraka u centre za obradu, uključujući i područja slabe pokrivenosti signalom. 

Startup finalisti Zagreb Connecta | Autor : Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Wingo je stol s integriranim grijanjem pogodan za terase kafića, restorana i domova tijekom zimske sezone. Dok uz vrhunski dizajn, ugrijani oko stola uživate u društvu, Wingo stol štedi energiju i čuva okoliš. 

Zebra Cross je pametno rješenje za sigurniji promet uz sigurnije i pametne pješačke prijelaze. U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross upozorava vozače te ističe pješake na prometnici.

Najboljim pitchom Zagreb Connecta proglašen je Silver Monitor - pametna narukvica i softwerska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata.

Nagrade pobjednicima uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Čestitao je svim startupovima koji su se natjecali, a posebno je zahvalio direktoru ZICER-a Frani Šesniću.

Tvrtka Spectre dobila milijun kuna za razvoj VR sadržaja IT poduzetnici Aplikacijama do radnih mjesta: 'Za posjet kopačkom ritu trebaju samo VR naočale'

"Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, odradila je težak dio posla, a ja sam stigao kad je najvažnije u pitanju - proglašenje pobjednika i rješavanje financija", rekao je Bandić.

Istaknuo je kako Grad Zagreb ima viziju i "zna da su ovi mladi ljudi budućnost Zagreba i budućnost Hrvatske". "Poslovni rezultati uvijek dolaze kao kruna predanom radu i uloženom trudu. Ovdje smo stvorili novi prostor za inovativne poduzetnike, centar koji povezuje Zagreb s internacionalnim tržišnim potencijalima, te otvorili nove tržišne niše", poručio je zagrebački gradonačelnik. 

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku.

AI SUMMIT Umjetna inteligencija će bankama donijeti 220 dodatnih milijardi, a što će dobiti korisnici?

Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire.

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • midea:

    Stratowave izrađuje rješenja bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica. Ona omogućavaju prijenos velikih količina podataka u stvarnom vremenu iz zraka u centre za obradu, uključujući i područja slabe pokrivenosti signalom??????....... slaba pokrivenost signala ???? naravno dokaz ... prikaži još! da sateliti ne postoje i zemlja nije kugla !