Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TEstu

Vladar autoceste, ali i prava sportska limuzina

17.03.2015., Zagreb - Mercedes C klasa 250 CDI BlueTec, auto test. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
26.04.2015.
u 10:00

Najjači dizelaš u ponudi je biturbo od 204 KS i 500 Nm

Mercedes se dizajnerski približava mlađim kupcima, a najbolji dokaz je nekad vrlo klasična C-klasa, koja je u petoj generaciji izuzetno atraktivna limuzina. Taj se dojam osjeća i u unutrašnjosti gdje prevladava moderan dizajn s detaljima od finog aluminija i kokpit presvučen klavirskim lakom kojim dominira središnje postavljen multimedijski ekran od 21 cm. Mnogi elementi interijera preuzeti su iz sportski nastrojene A-klase.

C-klasa je vrlo kompaktna bez obzira na povećanje međuosovinskog razmaka za 8 cm (na 284 cm) i dužinu od 469 cm. Na stražnjoj klupi je ugodno, ne i prostrano, baš kao što i prtljažnik od 480 litara nije rekorder u klasi. Ispod poklopca testnog Mercedesa sasvim tiho kuca najjači dizelaš u ponudi, 2,1-litreni biturbo četverocilindraš sa 204 KS i moćnih 500 Nm dostupnih već od 1600 okretaja. Zbog toga je sprint do stotke 1,6 tona teške limuzine brz kao u pravom sportašu - 6,9 sekundi - a najveća brzina iznosi 247 km/h. Odličan 7-stupanjski automatik radi brzo i glatko, a snagu prenosi na stražnju osovinu. Bez obzira na veliku snagu koja tjera na žustriju vožnju, potrošnja je vrlo pristojna, izmjerili smo prosječnih 7,2 l/100 km.

Pritiskom tipke mijenjaju se tri moda rada – štedljivi "eco", udobni "comfort" i dinamični "sport". Krstariti je najbolje u comfort modu, idealnom za svakodnevnu vožnju. Kad se zaželite sportske vožnje ovjes postaje tvrđi, odziv na gas brži, a upravljač oštriji. Sportski dojam pojačavaju i polugice iza upravljača za ručno mijenjanje brzina. C-Klasa se u ovom izdanju ipak najbolje osjeća na autocesti gdje suvereno guta kilometre, a najviše fascinira mirnoćom pri velikim brzinama.

Cijena kreće od 359.700 kuna s već bogatim paketom opreme, a uz cijeli niz dodataka kod testnog se modela penje na 432.560 kuna.

>> Zahvaljujući redizajnu Mercedes B-klase je još atraktivniji i praktičniji

>> Mercedes-Benz temeljito revidirao svoj bestseler u SUV segmentu

Komentara 2

MK
marcel.kuzmic
11:19 26.04.2015.

to je mečkina narav, nije to neka kornjača

FI
Fisherman
10:34 26.04.2015.

Jos da se i cijenom priblize mladima di bi im kraj bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije