Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Zahvaljujući redizajnu Mercedes B-klase je još atraktivniji i praktičniji

21.01.2015., Zagreb -  Test automobila, Mercedes B180. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/3
21.02.2015.
u 17:00

Redizajniran kompaktni jednovolumen ispod poklopca motora krije 1,5-litreni Renaultov dizelaš od 109 konja

Mercedes-Benz je nedavno obnovio svoj kompaktni jednovolumen, B-klasu, ali tek minimalnim korekcijama dizajna. Prepoznat ćemo je jer ima novu prednju masku s usisima zraka i branik, svjetla su dobila LED tehnologiju, dok su sitne promjene zadesile i stražnji branik.

Testu smo podvrgnuli model B 180 CDI, koji 'izvlači' prednosti iz suradnje s Renault-Nissan grupacijom te se ispod poklopca motora krije već nam poznati 1,5-litreni dCi motor. Suradnja na pripremi Citana, kao i novog Smarta njemačkim je partnerima omogućila pristup motorima malog obujma, gdje nisu imali svojih proizvoda. Dakle, pri 4000 o/min na raspolaganju je najveća snaga od 109 KS, dok se najveći okretni moment od 260 Nm razvija u području od 1750 do 2500 okretaja. Motor je to koji je zamijenio 1,8-litreni model, a upregnut je izvrsnim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem koji vožnju čini vrlo ugodnom. Iako nije riječ o sportski nastrojenom vozilu, iza upravljača su i ručice pomoću kojih i samostalno možete mijenjati stupnjeve prijenosa.

Zavirimo li u putničku kabinu uočavamo novi upravljač, ali i moderniju instrumentnu ploču. Korišteni su kvalitetniji materijali, pa je vrlo prostrana putnička kabina postala i daleko ugodnija za putovanja. Mnogo je pažnje posvećeno udobnosti putovanja, što se i traži od automobila ovog segmenta. U Mercedesu su po tom pitanju obavili jako dobar posao. Vrlo bogata, Urban, srednja razina opreme, imala je i nekih dodataka pa smo s početnih 225.000 kuna došli do 293.000 kn. Iako je riječ o izvrsnom automobilu, koji troši oko 6 litara, s ovom je cijenom dostupan tek rijetkima.

>> Osvježena B-klasa pred hrvatskim vozačima

>> Mercedes predstavio samovozeći koncept, dnevni boravak na kotačima

Komentara 3

CH
chrisJk
02:30 22.02.2015.

Na sta je mercedes spao da od renoa uzima motore. Znaci 230000 kn za renault u mercedesovoj sminki. Katastrofa.

HA
hacker
15:27 22.02.2015.

...a i unutrašnjost je katastrofalno loša doslovno na razini jedne Dacie, neobloženi djelovi karoserije u unutrašnjosti na sve strane - pogotovo unutrašnji rubovi vratiju samo lakirani goli limovi - nedopustivo za tzv. premium klasu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije