Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dieselgate

Čelnici VW-a pod istragom zbog optužbi za manipulaciju tržišta

VW
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.05.2017.
u 22:38

Glasnogovornik VW-a odbio je komentirati navode, a predstavnik Porschea rekao je da nema informacija o istrazi

Dvojica čelnih ljudi Volkswagena pod istragom su zbog optužbi za manipulacijom tržišta vezano sa skandal s ispušnim plinovima u VW-ovim dizelskim automobilima, piše Bloomberg.

VW je, podsjetimo, suočen s nizom istraga i tužbi zbog "dieselgatea" nakon što je u rujnu 2015. priznao namještanje 11 milijuna dizelskih vozila radi varanja na testovima.

Upućeni neimenovani izvor, piše Bloomberg, rekao je kako stuttgartski tužitelji istražuju jesu li predsjednik uprave (CEO) Matthias Müller i predsjednik Hans Dieter Pötsch, kao i bivši CEO Martin Winterkorn, presporo obavijestili dioničare Porschea o varanju na emisijama.

Glasnogovornik VW-a odbio je komentirati navode, a predstavnik Porschea rekao je da nema informacija o istrazi.

Pötsch, Winterkorn i još jedan direktor u VW-u već su pod odvojenom istragom u Njemačkoj zbog mogućih manipulacijama VW-ovim dionicama vezano za ovu krizu. Ovo je prvi put da je Müller pod istragom vezano za taj skandal.

Komentara 2

PA
pavel1001
23:52 10.05.2017.

pošteno

Avatar VitoBH
VitoBH
23:25 11.05.2017.

Uskoro Renault dolazi pod sankcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije