Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBA

Auto nije luksuz, izračunali smo i zašto

Kiša dodatno otežala prometovanje u popodnevnim satima u Zagrebu
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
20.08.2022.
u 17:00

Kad se zbroje troškovi javnog prijevoza i vremena, svi vi kojima brojne obveze i udaljenost ne dopuštaju korištenje vlastitih nogu ili bicikla znajte - unatoč drastičnim poskupljenjima i vozila i goriva, cijena dnevnog korištenja automobila u godini dana ne prelazi cijenu tri-četiri kave s mlijekom

Ključne riječi

Komentara 11

EZ
ezer
17:46 20.08.2022.

Automobil je luksuz kad vidiš plaće i troškove života, a država ga isto tretira kao luksuz do desete godine. Kako ne žive svi u tramvajskoj zoni automobil je potreba posebno za obitelji s malom djecom. Automobil je luskuzna potreba koju će oni što imaju više vozila malo smanjiti već od iduće godine. Umirovljenici su prvi koji će se rješavati automobila.

DU
Deleted user
17:24 20.08.2022.

120 godina od prvih automobila na cesti i sad u 21. st. netko otkriva Ameriku......

PV
prcko.vita
08:34 11.09.2022.

Naravno da je potreba a ne luksuz. Žalosno je koliko Hrvata vozi škart uvežen iz zapada, većinom su to dizelaši, najlakše je vidjeti statistike ovako, otvorite njuškalo, osobna vozila, trenutno ima cca 28000 oglasa, onda filter samo dizel, 17000 oglasa, a benzin samo 7000 oglasa. Po ovim brojkama se vidi da jadni ljudi kupuju šrot sa zapada dizelaše starije generacije motora, i onda se čudimo da nam je litra benzina 10 kuna a litra premium dizela 15 kuna. Ništa čudno, biti će još veća razlika. Država bi mogla tu da uleti i ponudi svima subvencije i leasing za elektro vozila, ali neće, ima i ona svoju računicu u toj tragediji naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?