Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekonvencionalna sredstva

Joe Biden poslao upozorenje Putinu: 'Nemoj! To bi promijenilo rat kao ništa dosad'

U.S. President Joe Biden speaks about gas prices at the White House in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/5
18.09.2022.
u 09:02

Ukrajinska vojska izbacila je ruske snage s nekih dijelova sjeveroistočne Ukrajine pa se Putin našao pod pritiskom domaćih nacionalista koji traže da vrati inicijativu u ratu.

 Američki predsjednik Joe Biden pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne korist taktičko nuklearno ili kemijsko oružje kako bi vratio izgubljena područja u Ukrajini. 

Ukrajinska vojska izbacila je ruske snage s nekih dijelova sjeveroistočne Ukrajine pa se Putin našao pod pritiskom domaćih nacionalista koji traže da vrati inicijativu u ratu. 

Putin je upozorio da bi Moskva mogla snažnije uzvratiti nađu li se njezine snage pod dodatnim pritiskom i time zabrinuo zapad da bi mogao posegnuti da nekonvencionalnim sredstvima poput nuklearnog ili kemijskog oružja. 

Na pitanje CBS-a što bi rekao Putinu ako razmatra korištenje takvog oružja, Biden je odgovorio: "Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promijenilo rat kao ništa dosad, kao ništa od Drugog svjetskog rata".CBS će cjeloviti intervju s Bidenom prikazati kasnije u nedjelju. 

Američki odgovor bi bio "posljedičan" kazao je Biden, ali nije htio o detaljima. "Naš odgovor bi ovisio o opsegu onoga što oni učine".

Za suzbijanje ukrajinskog napredovanja Putin bi mogao mobilizirati pričuvne snage, kojih je oko dva milijuna, ili Europi zatvoriti plin i tako je prisiliti da prisili Ukrajinu na povlačenje. 

Komentara 53

Avatar zapadna turska
zapadna turska
09:46 18.09.2022.

tužno je gledati ovu kanceroznu metamorfozu drage slavenske rusije u nacističku njemačku...grozno i jezivo

Avatar slava.ukrajini
slava.ukrajini
09:33 18.09.2022.

putin je u panici i iracionalan što se vidi već po napadu na suverenu ukrajinu i brojne ruske zločine u toj zemlji, tako da nije isključeno da razmišlja o nukl.oružju, ali nadajmo se da je krug ljudi oko njega ipak toliko razuman da će ga u tome spriječiti jer bi nukl.rat bio kraj čovječanstva pa i njihove rusije!

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
09:38 18.09.2022.

Dok se ruse tamani na teritoriju Ukrajine ne postoji osnova za upotrebu nuklearnog naoružanja od strane rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije