Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U ODBOJCI ZA OSNOVNE ŠKOLE

Kina dominirala, Hrvati sedmi, a Hrvatice osme

07.04.2019.
u 20:13

U finalu za djevojčice Kina je pobijedila Tajvan s 3:0. U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila Ukrajinu, a Hrvatska je osvojila osmo mjesto.

Poreč je proteklih tjedan dana bio domaćin prvog Svjetskog prvenstva u odbojci za osnovne škole, do 15 godina. Ekipe iz 14 zemalja natjecale su se u muškoj i ženskoj kategoriji, i to u osam muških i 15 ženskih ekipa.

U finalu za djevojčice Kina je pobijedila Tajvan s 3:0. U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila Ukrajinu, a Hrvatska je osvojila osmo mjesto.

Za Hrvatsku su igrale učenice osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka. Naše odbojkašice su u skupini pobijedile Čile (2:0), a izgubile su od kineskog Tajpeha. U drugom krugu Hrvatska je izgubila od Španjolske (0:2) i Nizozemske II (0:2) da b u razigravanju pobijedile Makedoniju (2:1). Za Hrvatsku su igrale: Rihter, Petrušić, Bulić, Višević, Weinand, Mutzhaus, Stanić, Bognar, Knežević, Vekić, Marov, Bereš, Veselić, Poljak-Meković, Rajle Brođanac.

U kategoriji dječaka prva je Kina, ispred Tajvana, dok je treća Francuska. Hrvatska je osvojila sedmo mjesto. Za Hrvatsku su igrali učenici osnovne škole Marin Držić iz Zagreba koji su u skupini izgubili od Španjolske (0:2) i Francuske (0:2), a pobijedili su Nizozemsku (2:0). U razigravanju Hrvatska je prvo izgubila od Bugarske (0:2), a potom za sedmo mjesto od Nizozemske (1:2). Za Hrvatsku su igrali: Popović, Šimičić, Loparić, M. i A. Jelavić, Šestak, Miše, Živković, Spudić, Devald, Šitum, Matek, Butorac, Bičanić.

Nagradu Fair play osvojio je Nepal. Svjetsko prvenstvo organizirao je Hrvatski školski sportski savez, ISF i Središnji državni ured za sport. Ova organizacija Hrvatskog školskog sportskog saveza svjetskog prvenstva uvertira je i u svjetsko prvenstvo u košarci za osnovne škole koje se sljedeće godine održava u Zadru.

Od 2013. godine Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je projekt Igram, pišem, lajkam (IPL) pa su i s ovog prvenstva učenici izvještavali za službene stranice Saveza.

Od početka projekta do danas sudjelovalo je 322 IPL novinara koji su napisali 390 članaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije