Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za dobru zabavu

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Mayales
Foto: Boris Ščitar
1/10
20.04.2018.
u 13:23

Uživat će se u ZmaJurjevu na Ribnjaku, a odlično će vam sjesti i Mayales u Tvornici

Izrazito raznolik proljetni vikend razveselit će ljude različitih ukusa, a mnogi neće propustiti obići dvodnevno ZmaJurjevo u parku Ribnjak, popularnu manifestaciju koja uz viteške igre, stare zanate i srednjovjekovnu gastronomiju oživljava hrvatsku povijest.

Ljubiteljima glazbe odlično će sjesti inspirativni Mayales, koji večeras gostuje u Tvornici kulture, a kazališna publika može uživati u HNK, čija je nova predstava klasik dramske književnosti “Peer Gynt” u režiji Erika Ulfsbyja. Klincima će se, pak, posebno svidjeti mađioničarski show u Lisinskom ili promatranje ptica u ZOO-u.

1.PEER GYNT U HNK 
 Premijera drame “Peer Gynt”, slavnoga djela Henrika Ibsena, koje je na scenu HNK postavio norveški redatelj Erik Ulfsby, na repertoaru je večeras u 19.30, a predstava se izvodi i sutra u 18 sati. Glavni je lik antijunak, lažljivac, avanturist i romantik, sin bogata trgovca koji je izgubio sav novac ostavivši Peera i njegovu majku u siromaštvu, a u predstavi glume Siniša Popović, Alma Prica, Silvio Vovk, Nikša Kušelj, Ksenija Marinković, Nina Violić... 
2.FESTIVAL U BOOGIE KLUBU
 “One Nation Under a Groove” dvodnevni je festival organskog zvuka koji se održava u klubu Boogie. Sastavni mu je dio proslava Record Store Daya, pa će se sutra u podne ondje prodavati ploče. Večeras od 21 sat, pak, nastupaju funk DJ-i Tomislav Bader, Eduard Werft, Smeđi Šećer i Tomo Ricov iz Hrvatske, Peppe iz Srbije te Boca 45 iz Engleske. Sutrašnji je program posvećen albumu “Back To Black” Amy Winehouse, uz nastup DJ Bizze.
3. HOD PO RUBU, S IVICOM
O velikanu hrvatskog glumišta Ivici Vidoviću, koji je osnovao i Teatar Rugantino, govorit će se sutra u 12 sati u Gliptoteci HAZU. Ondje će, naime, biti predstavljena monografija “Hod po rubu, s Ivicom” autorice Gordana Gadžić, a otvorit će se i izložba fotografija iz Vidovićeve kazališne karijere. 
4. JOZSEF RIPPL - RONAI
Izložba “József Rippl – Rónai, prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva” otvara se danas u 12 sati u Modernoj galeriji. Predstavit će 80-ak njegovih antologijskih djela.
5. PREPILIT ĆE ME NAPOLA
 “Magic show za cijelu obitelj” naziv je zabavne, interaktivne predstave koju u Lisinskom sutra i u nedjelju u 10 sati izvodi Luka Vidović. Poznati mađioničar i ovaj će put u publici izabirati svoje pomoćnike, a odlučio je usto demonstrirati jedan od najstarijih i najtežih trikova, piljenje osobe popola, ali na svoj, originalan način. Na pozornici se neće dogoditi klasična izvedba trika kada mađioničar prepili svoju asistenticu, već suprotno. – Asistentica će me usred predstave prepiliti napola – najavljuje Luka. 
6. KONCERT U KONTESI
Dvije ispunjene večeri ljubiteljima glazbe i dobre zabave donijet će Jazz & Cabaret club Kontesa. Večeras u 21 sat nastupa legendarna  Zdenka Kovačićek sa svojim Greenhouse Blues Bandom, a ulaznica je 70 kuna. Sutra u 21.30, pak, na repertoaru je 90-minutni kabaretski program kluba Kontesa sastavljen od plesnih, pjevačkih, artističkih i humorističkih točaka, za koji treba izdvojiti 60 kuna.
7. POVRATAK U SREDNJI VIJEK
 Stari zanati, srednjovjekovna gastronomija, natjecanja u bacanju koplja i potezanju užeta, potraga za zmajskim jajima, oslikavanje štitova, kaligrafija, viteški turnir, predstave... To je samo dio programa ZmaJurjeva, koje se sutra i u nedjelju od 10 do 22 sata održava u parku Ribnjak. Središnji je događaj povijesno-glazbeni spektakl “Legenda o svetom Jurju i Zmaju”, a nastupaju i skupine Kries te Ujedinjena plemena.
8. DIKLIĆ U FONOKINOTECI
 Legendarni zagrebački šansonijer Drago Diklić večeras će svoj repertoar pun prepoznatljivih domaćih evergrina donijeti u Kinoteku. Bend ovog pjevača džezerskog šmeka i autora brojnih uspješnica čine Julije Njikoš na klaviru, gitarist Mario Igrec, basist Mladen Baraković i Josip Cvitanović na bubnjevima. Koncert se održava u sklopu programa FonoKinoteka, najavljen je za 20 sati, a ulaznice stoje 65 kuna.
9. SAKSOFON - MOJ ŽIVOT
“Saksofon – to je moj život” koncert je u čast trogodišnjice smrti velikana zagrebačkog rocka Mahmuda Mamuta Ismailovskog koji se organizira u Cadillac Clubu večeras u 21 sat.
10. PTICE U ZOOLOŠKOM VRTU
“Šuma bez pjesme” međunarodna je kampanja kojoj se priključio zagrebački Zoološki vrt, a cilj joj je osvijestiti javnost o važnosti zaštite ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji. Stoga u nedjelju od 11 do 18 sati u ZOO-u organiziraju edukativni program u kojem će se obilaziti ptice uz korištenje dalekozora.
11. SIMBOL ZA SUNCE UŽIVO, TO SE STVARNO NE PROPUŠTA 
Tvornica kulture ugostit će Mayales večeras u 21 sat. Najbolja je preporuka to što je njihov album “Simbol za sunce” proglašen jednim od najboljih u 2017.
12. RITINA ŠKOLA GOSTUJE U MALOJ SCENI
Hit komedija “Ritina škola” izvodi se sutra u 20 sati u Maloj sceni. Predstava je nastala u produkciji Planet Arta, a glume Nataša Janjić i Marko Torjanac.
13. FESTIVAL ZNANOSTI NA INSTITUTU RUĐER BOŠKOVIĆ
Znanstveno-popularna predavanja o nobelovcima u neuroznanosti, oktrivačima moderne fizike te kemiji održat će se danas od 10 do 13 sati.
14. ROCK U BBF-U UZ TRADICIONALNO BESPLATAN ULAZ
Wicked Garden večeras u 22 te Ivan Ivanković Band sutra u 23 sata predstavit će se u Bikers Beer Factoryju u svom najboljem rockerskom izdanju.
15. ČISTO MEĐIMURSKO NA JELAČIĆEVU TRGU
“Čisto međimursko” sutra će od 9 do 16 sati na Jelačić-placu promovirati  ljepote i baštinu ovog kraja, a nastupaju Mirko Švenda Žiga, Bojan Jambrošić... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije