Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omaklo im se

Tražili papire za vrtić u roku od dva dana, pa produljli do kraja mjeseca

vrtić sesvete
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
19.01.2014.
u 11:11

Nije potrebno donositi potvrdu Porezne uprave, Ured za obrazovanje sam će je zatražiti

Baš kao i lani, nepromišljeni postupak gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport uznemirio je roditelje vrtićke djece kada su u četvrtak dobili obavijest da u roku od dva dana moraju predati dokumente za ostvarivanje novčanih olakšica.

Dokumentaciju u vrtiće prema prvotnom rješenju morali su dostaviti do ponedjeljka u matične vrtiće, no na kraju su ipak dobili dulji rok.

Isprika za pogrešku

Pogreškom su roditelji u vrtićima dobili obavijest da do 20. siječnja moraju predati potrebne dokumente kako bi ostvarili pravo na olakšice, zbog čega se ispričavamo svima. Taj je rok produljen do 31. siječnja kako bi roditelji imali vremena prikupiti svu dokumentaciju – ispričali su se iz Ureda za obrazovanje.

Kako bi ostvarili olakšice, roditelji moraju do kraja novog zadanog roka ispuniti izjavu o članovima zajedničkog kućanstva i izjavu o prihodima u prošloj godini.

Izjavu mogu dobiti u vrtiću, ali je i preuzeti na stranici grada na www.zagreb.hr.

“Ostvareni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u prethodnoj godini umanjuju se za iznos poreza i prireza, iznos plaćen za rate stambenog kredita za nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje obitelji i iznos plaćen za slobodno ugovorenu najamninu za potrebe stanovanja obitelji u stambenom prostoru najmodavca”, stoji u dokumentu gradskog ureda.

Uz dozvolu roditelja

Do 28. veljače roditelji će morati dostaviti i ostatak dokumentacije. Matičnim vrtićima tako se moraju donijeti potvrde poslodavaca i svih drugih prihoda za sve članove kućanstva kao i dokaze o eventualnim promjenama prebivališta. Novost je to da se neće morati tražiti potvrde u Poreznoj upravi.

– Roditelji nisu dužni dostavljati potvrde Porezne uprave o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva ako su suglasni da predškolska ustanova službeno, putem nadležnog gradskog ureda, zatraži te podatke – poručili su iz ureda.

Oni roditelji pak koji do kraja roka ne donesu potrebne dokumente plaćat će vrtić po najvišoj cijeni, a to je 600 kuna.

>>Potvrdu za vrtić banke naplaćuju i 50 kuna

Komentara 1

pčelac1
08:15 20.01.2014.

To su totalni bolesnici,to je treći put u dvije godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije