Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka megatvrtka

Ovo je 7 'važnih razloga' zašto je Bandić smijenio Upravu Holdinga

Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.06.2015.
u 14:38

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razriješio je Upravu Zagrebačkog holdinga.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razriješio je Upravu Zagrebačkog holdinga.

"Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding s današnjim je danom razriješila dužnosti predsjednika Uprave Dejana Fička te njezine članove Denisa Nikolu Kulišića, Krešimira Kvaternika i Mariju Cvrlje.

Skupština Društva donijela je odluku da se Anu Stojić Deban, dosadašnju predstojnicu Ureda uprave Zagrebačkog holdinga, imenuje predsjednicom Uprave društva koja će obnašati tu funkciju do imenovanja nove Uprave društva. Gospođa Stojić Deban prihvatila je odluku Skupštine Društva te je pokrenut postupak upisa u Trgovački sud", stoji u priopćenju Odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga".

U Skupštini Bandić, Kusin i Kojić

Skupštinu Zagrebačkog holdinga čine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegova zamjenica Vesna Kusin te pročelnik za financije Grada Zagreba Slavko Kojić.

Iz Ured zagrebačkog gradonačelnika poslan je i dokument u kojem je navedeno sedam "važnih razloga" za opoziv članova uprave. Razlozi za opoziv, koje su naveli Bandić, Kusin i Kojić, su ne donošenje plana poslovanja za 2015. godinu, distribucija uplatnica za komunalnu naknadu (Gskg), distribucija uplatnica za odvoz smeća (Čistoća), ne organiziranje naplate odvoza smeća po volumenu (Čistoća), ne pribavljanje dozvole za odlagalište Jakuševec-Prudinec (Zgos), stavljanje van snage III. izmjene Pravilnika o smanjenju koeficijenata za obračun plaća te odbijanje od Skupštine društva predloženih Ugovora o pravima i obvezama članova Uprave i Ugovora o radu i inzistiranje na menadžerskim ugovorima. Cijeli dokument pročitajte na dnu teksta.

Bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek tvrdi da Bandić smjenjuje vrhunske stručnjake. – Nije mi jasno zašto se uopće smjenjuje uprava Holdinga kada je riječ o stručnjacima koji su ostavili svoj posao i tu došli na rok od četiri godine i kojima je otpremnina samo osigurač da im se neće dogoditi ovo što im se očito sprema – kazala je prošlog tjedna Švaljek.

Foto: Alcatel

>>Bandić najavio veliku čistku u Zagrebačkom holdingu

>>Bandić na Soundsetu: U ponedjeljak smjenjujem upravu Zagrebačkog holdinga!

Komentara 88

AZ
And_ZAGI
10:41 15.06.2015.

Prva sljedeća vlast ako ne promijeni zakon o uhljebima, menađerima i otpremninama hitno dignuti puč jer ovo su parodije.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
10:13 15.06.2015.

S zakasnjenjem je Bandic shvatio da su ugovori s tzv manager-ima stetni jer im je ugovor takav da ne moraju pokazati rezultate a i otpremnine im nisu vezeane za ucinkovitost. Treba nam zakonska regulativa i jasna i javna spranca ugovoraa za odgovrne u svim ministarstvima i agencijama u kojima ce biti nagradeni ali i kaznjeni ako nema rezultata....

DD
davor.d.vlahek
10:19 15.06.2015.

Bravo miki,, sada opet možeš nastaviti gradnjom fontana,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije