Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utječe i na vas

Vaši prijatelji su postali roditelji, a vi još ne? U ovim scenarijima ćete se zasigurno prepoznati

Foto: Pixabay
1/2
02.03.2017.
u 08:55

Planiranje zajedničkog vremena sa svojim prijateljima koji su postali roditelji, postaje kao nemoguća misija.

Vama nije ni kraj pameti planirati trudnoću, ali vaši prijatelji već su postali roditelji?

Ako ste u ovoj situaciji, onda znate da se jako puno stvari promijenilo. Planiranje zajedničkog vremena sa svojim prijateljima koji su postali roditelji, postaje kao nemoguća misija. Raspored i slobodno vrijeme vaših prijatelja sada određuju - djeca. 

Kada je vrijeme za spavanje, kada za jelo, je li prehladno, je li u kafićima zagušljivo itd...nerijetko je kavica s prijateljicom vikendom sada "pojačana" još jednim članom vašeg društva, a razgovor često prekidaju povici: ne to..., pazi...dođi tu...!

A vi? kako to utječe na vas? Evo što se najvjerojatnije kod vas promijenilo...

Ne bojite se

Držanje bebe u rukama prije koji mjesec ili godinu bila vam je prava noćna mora. Sada ste već hrabriji i taj strah ste izgubili. Sada se i sami sebi čudite kako ste brzo prihvatili gugutanje i nije vam neugodno raditi razne grimase u kafiću dok vikendom pijete kavu, sve kako biste zabavili dijete svoje prijateljice. 

Cjelonoćni izlasci više nisu zanimljivi

Ekipa s kojom ste ranijih dana provodili noći u raznim klubovima i na tulumima, sada kod kuće mijenja pelene i na spavanje ide kada djeca zaspu. Na cjelonoćne provode prisjećaju se sa sjetom, ali i bez želje da ponovno vrate u te dane. Ako ste vi i dalje željni takvih izlazaka, tražit ćete novo društvo. Ili će i vama postati privlačnija ideja da subotu navečer provedete mirno uz neki film. 

Sve postaje opasno

Vidite kako dijete korača prema stolu i u panici ste. Sve vam predstavlja opasnost za dijete i čudite se kako su roditelji tako opušteni i ne "detektiraju" opasnost. Oni su već naučili na koji način se njihovo dijete ponaša i što mu "prijeti". 

Počinjete razmišljati o vašem životu

Vidite da je teško biti roditelj, ali vidite i kako se osoba s kojom ste ispijali vodke ili rakije, sada neka drukčija osoba. Osim umora i nedostatka vremena za prijatelje, vaša prijateljica zrači nekom drugom pozitivnom energijom i priča vam kako je teško biti roditelj, ali to ne bi mijenjala za ništa. Možda ne ove godine, ali iduće biste se već mogli naći u istoj ulozi? 

>>Psiholozi otkrili: Donosimo 6 načina kako odgojiti dobro dijete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije